شائول موفاز در تهران به دنیا آمده است
شائول موفاز، وزیر سابق دفاع و نماینده کنست (پارلمان) اسرائیل در رایگیری داخلی حزب کادیما، اصلی ترین حزب مخالف دولت به رهبری این حزب رسید.
او در این رقابت که روز سه شنبه، ۲۷ مارس برگزار شد، توانست با به دست آوردن ۶۱.۷ درصد از آرا زیپی لیونی را که چهار سال رهبری حزب را عهدهدار بود، کنار بزند و به عنوان چهارمین رهبر این حزب نه چندان قدیمی انتخاب شود.
هر دو سیاسمتدار زمانی از اعضای حزب حاکم لیکود بودند، اما با تاسیس حزب میانهروی کادیما توسط آریل شارون به این حزب پیوستند.
کادیما در حال حاضر بزرگترین حزب در کنست است، اما نظر سنجی ای که اخیرا انجام شده حاکی از آن است که احتمالا این حزب در انتخابات سال آینده نیمی از کرسی هایی را که اکنون در اختیار دارد، از دست خواهد داد.
با این حال آقای موفاز در سخنرانی پس از پیروزی اش گفت که کادیما دولت بعدی را در دست خواهد گرفت و از مردم اسرائیل خواست که به این موضوع ایمان داشته باشند.
او همچنین وعده داد که "سیاستهای اجتماعی جدیدی" را رهبری کند، مذاکرات صلح تازه ای را با فلسطینیان آغاز کند و برای حفظ " چهره اسرائیل و آیندهاش" بکوشد.
آقای موفاز در خانوادهای از یهودیان اصفهانی در تهران به دنیا آمد و در کودکی همراه خانواده اش به اسرائیل مهاجرت کرد.
او در ارتش اسرائیل چترباز بود و تا عالی ترین مقام نظامی در اسرائیل یعنی رئیس ستاد ارتش ارتقا یافت و سپس در سال ۲۰۰۳ توسط آریل شارون به وزارت دفاع اسرائیل رسید. وزارت ترابری و معاونت نخست وزیری از دیگر مناصب او در دولت بوده است.
آریل شارون کادیما را در سال ۲۰۰۵ بنیاد گذاشت
جان دانیسون، خبرنگار بی بی سی در بیت المقدس می گوید با آنکه شائول موفاز به راحتی زیپی لیون، رقیبش را شکست داد، اما شرکت تعداد کمی از اعضای حزب، کمی بیش از ۴۰ درصد از اعضا، نشان داد که مشارکت در این رقابت جذابیت زیادی نداشته است.
آریل شارون کمی پیش از آنکه به کما برود کادیما را در سال ۲۰۰۵ بنیاد گذاشت و توانست عده ای از سیاستمداران میانه روی دو حزب اصلی اسرائیل (لیکود و کارگر) همچون اهود اولمرت و شیمون پرز را جذب این حزب نوپا کند.
علت خروج آقای شارون از حزب لیکود و تاسیس کادیما مخالفت عمده همحزبی هایش با طرح خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه و بخشی از کرانه باختری و برچیدن شهرکهای یهودی نشین اين مناطق بود. سیاستی که آقای موفاز از موافقان اصلی آن بود.
این حزب به رهبری خانم لیونی با آنکه در انتخابات گذشته توانست بیشترین تعداد کرسی را در کنست به دست آورد، اما نتوانست تشکیل دولت دهد و دولت ائتلافی به رهبری بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود، تشکیل شد.
عده ای کمی از کارشناسان بر این عقیده اند که کادیما در انتخابات سال آینده بتواند به پیروزی قاطعی برسد و دولت را در دست گیرد.
آقای موفاز پس از پیروزی اش خواهان یکپارچگی حزب شد و گفت که به مبارزه با آقای نتانیاهو خواهد رفت.
او گفت: "هدفم این است که در انتخابات سراسری پیروز شوم و نتانیاهو را پائین بکشم."
"کشور ما مستحق سیاستهای اجتماعی جدید، دولت، نظام و برابری خدمات مدنی متفاوت و همچنین تلاشهای جدی برای دستیابی به صلح در منطقهمان است."
او افزود که به دنبال اتحاد حزب کادیما است و گفت که اگر نخستوزیر شود، جایی در کابینهاش برای خانم لیونی در نظر می گیرد.
سیاست های خارجی آقای موفاز در کل معتدلتر از سیاستهای دولت کنونی دیده می شود.
او در سال ۲۰۰۹ طرح جدیدی برای صلح با فلسطینیان ارائه کرد.
آقا موفاز در خصوص با موضوع ایران زیاد اظهار نظر نکرده، اما مقامهای دولت کنونی را برای گمانهزنی بیش از اندازه در رسانه ها در خصوص حمله به نیروگاههای هستهای ایران مورد انتقاد قرار داده است.