به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای مجله آلمانی زبان اشپیگل،گزارش منتشر شده از سوی كمیسیون اروپایی در بروكسل،نشان می دهد كه در سال 2010 حداقل
3/3 میلیارد یورو تجهیزات نظامی توسط كشورهای عضو این اتحادیه به ریاض فروخته شد.
درصدر فهرست فروشندگان اروپایی سلاح به عربستان،كشور فرانسه قرار دارد كه به تنهایی با بیش از 2 میلیارد و 168میلیون یورو صادارت اسلحه در مقام اول قرار دارد.
ایتالیا با 435 میلیون و 300 هزار یورو صادرات اسلحه به عربستان در مكان دوم قرار دارد، بریتانیا با 328 میلیون و 800 هزار یورو و آلمان با 5 /152 میلیون یورو فروش سلاح به عربستان در مكان های بعدی این تجارت شوم قرار دارند.
در بخش دیگری از این گزارش به نقش سوئد در ساخت یك كارخانه ساخت موشك در عربستان اشاره شده كه براساس آن در سال 2011 فناوری تسلیحاتی فروخته شده به این كشور، بالغ بر 330 میلیون یورو ارزش گذاری شده است.
در چارچوب صادرات تسلیحاتی به عربستان،این گزارش همچنین به صدور مجوز های صادراتی تسلیحات به این كشور اشاره شده كه براساس آن، فنلاند برای ارسال 36 خمپاره انداز،آلمان برای صدور 270 تانك لئو پارد 2 به عربستان و اقدام به فروش زیر دریایی های پیشرفته به رژیم صهیونیستی و همچنین بریتانیا برای فروش بمب افكن های جنگی بریتانیایی به این كشور مجوزهای جدید صادراتی صادر كرده اند.
در این گزارش همچنین به اعتراض ها و انتقادهای مطرح شده درباره تجارت اسلحه و تجهیز عربستان از سوی اتحادیه اروپا اشاره شده است.
به نوشته اشپیگل،'رولف لیندال' نماینده جنبش صلح سوئد،اقدام دولت سوئد در كمك به ساخت كارخانه تولید موشك در عربستان را ' وحشتناك' توصیف كرد .
این فعال صلح طلب با انتقاد از این تجارت مرگبار گفت: ما با این كار،به یكی از بی رحم ترین رژیم های دنیا مشروعیت می دهیم.
گزارش مؤسسه بینالمللی پژوهشهای صلح در استكهلم نیز كه درباره تجارت جهانی اسلحه منتشر شده، حاكی است، تجارت اسلحه در جهان در پنج سال گذشته رشد 22 درصدی داشته است.
براساس این گزارش،فروش سلاحهای بسیار پیچیده و گرانقیمت سهم مهمی در این رشد نگرانكننده داشته است. آمریكا و روسیه 40 درصد درآمد خود از راه فروش اسلحه را با صدور هوایپماهای جنگی به دست میآورند.
پال هولتوم ، رئیس مؤسسه صلحپژوهی استكهلم، میگوید كه كشورهای ثروتمند سلاحها و هواپیماهای گرانقیمت میخرند،در منطقه آنها، رقیبان واكنش نشان میدهند و آنان نیز چنین سفارشهایی میدهند.
SIPRI در گزارش خود درمورد مسابقه تسلیحاتی در مناطق پرتنش خاورمیانه، آفریقای شمالی، آمریكای جنوبی و آسیای جنوبی و جنوب شرقی هشدار داده است.
آلمان نیز از جمله كشورهای اروپایی است كه در تجارت مرگ سهم مهمی دارد. این كشور در پنج سال گذشته ارزش صادرات نظامی خود را بیش از دو برابر كرد. سهم عمده در اقلام صادراتی این كشور را زیردریایی و خودروهای زرهی داشتهاند. سهم آلمان در تجارت جهانی اسلحه در فاصله سالهای 2005 تا 2009 به 11 درصد رسیده است.
دو خریدار اصلی سلاحهای آلمانی تركیه و یونان هستند كه با هم در رقابتاند. 14 درصد صادرات تسلیحاتی آلمان به تركیه، 13 درصد به یونان و 12 درصد به آفریقای جنوبی است.
موضوع فروش تسلحیات پیشرفته جنگی به كشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس نیز از جمله محورهای مهم دیدارهای وزیر امور خارجه آلمان با شیوخ عرب در سفرهای متعدد اخیر وی به این منطقه بوده است.
اروپام** 2051** 1701 **1446