هفتاد و هفت مورد خشونت علیه روزنامه‌نگاران افغان در یک سال
نوشته شده توسط : gogos

۷۷ مورد خشونت با خبرنگاران افغان در سال گذشته

یک نهاد مدافع رسانه های آزاد در افغانستان می گوید در یک سال گذشته هفتاد و هفت مورد خشونت علیه روزنامه نگاران را ثبت کرده. مؤسسه نی، در گزارشی به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات گفته کارمندان دولت بیشترین خشونت را علیه روزنامه نگاران نشان می دهند.

برای پخش این فایل، نرم افزار "جاوا اسکریپت" باید فعال شود و تازه ترین نسخه "فلش" نیز نصب شده باشد

یک نهاد مدافع رسانه های آزاد موسوم به ( نی ) در افغانستان می گوید هفتاد و هفت مورد خشونت علیه روزنامه نگاران را در یک سال گذشته ثبت کرده است.

موسسه نی، در گزارشی به مناسبت سوم مه روز جهانی آزادی مطبوعات گفته که کارمندان دولت مسئول بیشترین موارد خشونت علیه روزنامه نگاران در افغانستان بوده اند.

این نهاد، همچنین از کشته شدن چهار روزنامه نگار و زخمی شدن هفت روزنامه نگار دیگر در یک سال گذشته در افغانستان خبر داده است.

سازمان ملل متحد نیز با انتشار اعلامیه ای حمله به روزنامه نگاران را محکوم کرده و از تمامی جناح های درگیر در افغانستان خواسته که به حفظ جان روزنامه نگاران، به عنوان افراد غیرنظامی، توجه داشته باشند.

افغانستان در سالهای اخیر شاهد افزایش تعداد رسانه های آزاد بوده و هزاران نفر در سراسر افغانستان در این نهادها مشغول کار هستند.

اما با توجه به ادامه نا امنی ها در افغانستان، این کشور یکی از خطرناک ترین محلات برای روزنامه نگاران محسوب می شود.

صادم بهادر زوی

رسانه افغانستان

رسانه های افغانستان رشد چشمگیری داشته، اما تهدیدها علیه روزنامه نگاران نیز بیشتر شده است

علاوه بر کشته شدن روزنامه نگاران افغان در جریان درگیری ها، مواردی نیز بوده است که گروه های مسلح مخالف دولت افغانستان عمدا به روزنامه نگاران حمله کرده و آنها را کشته اند.

صادم بهادر زوی، یکی از این روزنامه نگاران بود که سه ماه پیش در ولایت پکتیکا در شرق افغانستان کشته شد.

افراد ناشناس آقای بهادرزوی را که مسئول یک رادیوی محلی در ولایت پکتیکا بود، شبانه از خانه اش بیرون کشیده و سربریدند.

امین الله بهادرزوی، برادر او می گوید که با گذشت سه ماه از این حادثه، هنوز تحقیق نهادهای دولتی در مورد عاملان آن به جایی نرسیده است.

آمار خشونت

گزارش موسسه نی که در زمینه حمایت از رسانه های آزاد کار می کند، آمار نگران کننده ای را در مورد ادامه خشونت علیه خبرنگاران نشان می دهد.

صمد روحانی، خبرنگار فقید بی بی سی

هنوز دولت افغانستان نتایج تحقیق خود در مورد عاملان کشتن صمد روحانی گزارش بی بی سی را که در سال دو هزار و هفت میلادی کشته شد، منتشر نکرده است

این گزارش می گوید که از جمع هفتاد و هفت مورد خشونت که در یک سال اخیر علیه روزنامه نگاران افغان صورت گرفته، مسئول چهل و هشت مورد آن کارمندان دولتی بوده اند.

براساس این گزارش، گروه طالبان مسئول هشت مورد این خشونت ها دانسته شده اند و چهار مورد آن، به نیروهای خارجی نسبت داده شده است.

شهروندان عادی نیز مسئول ده مورد خشونت قلمداد شده اند و عاملان هفت مورد دیگر ناشناخته باقی مانده اند.

صدیق الله توحیدی، از مسئولان موسسه نی می گوید خبرنگارانی که در مناطق جنوب و شرق افغانستان کار می کنند، با تهدیدهای بیشتری روبرو بوده اند.

افرایش پیوسته خشونت علیه روزنامه نگاران در افغانستان نهادهای مدافع رسانه ها را وا داشته تا صندوق ویژه ای را برای حمایت از بازماندگان خبرنگاران کشته شده ایجاد کنند.

آزادی بیان و تعدد رسانه ها یکی از دستاوردهای مهم دولت افغانستان در سالهای اخیر به حساب می آید. مقامهای افغان همواره گفته اند از آزادی بیان حمایت می کنند.

در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ ایستگاه رادیویی و تلویزیونی برای مردم افغانستان برنامه پخش می کنند. صدها نشریه چاپی هم در این کشور وجود دارد.

با این حال روز نامه نگاران افغان معتقدند که آزادی بیان هنوز در افغانستان نهادینه نشده و روزنامه نگاران با چالش های جدی، از مشکلات در دسترسی به اطلاعات گرفته تا تهدید گروه‌های مختلف روبرو هستند.

براساس آمارها، از سال ۲۰۰۱ تا حالا، 31 روزنامه نگار و کارمند رسانه ای در افغانستان جانهای خود را از دست داده اند، امری که این کشور را به یکی از خطرناک ترین مناطق جهان برای خبرنگاران تبدیل کرده است.





:: برچسب‌ها: آیفون , طبیعت ,
:: بازدید از این مطلب : 160
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 15 ارديبهشت 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: