نوشته شده توسط : gogos

'حمید موحدی'روز چهارشنبه در حاشیه چهارمین دوره مسابقات والیبال ساحلی آسیا و اقیانوسیه در گفت و گو با روابط عمومی این فدراسیون افزود: تیم ملی والیبال ساحلی كشورمان مرحله سوم مسابقات انتخابی المپیك را پیش رو دارد و باید برای این رقابت ها خود را آماده كند.

وی تصریح كرد:تیم هایی مانند قزاقستان كه در مسابقات كیش نیز حضور دارد اردوی ثابت خود را برای اینكه كشورمان سردسیر است و از نظر جغرافیایی برای ساحلی مناسب نیست در كشور استرالیا برگزار می كند .

سرپرست مسابقات جام دانشگاه آزاد در خصوص نحوه صعود تیم های آسیایی به بازی های المپیك در رشته ورزشی والیبال ساحلی افزود: تیم نخست مسابقات قهرمانی آسیا كه خرداد ماه در چین برگزار می شود، به صورت مستقیم راهی بازی های المپیك می شود.

وی افزود : تیم های دوم و سوم نیز به جام جهانی والیبال كه نمایندگان دوم و سوم پنج قاره دیگر هستند، بخت خود را برای صعود امتحان خواهند كرد.

موحدی خاطرنشان كرد : بازی های جام جهانی والیبال ساحلی نیز اواخر تیرماه برگزار خواهد شد و دو تیم نیز از این رقابت ها به المپیك صعود خواهند كرد.

دبیر كمیته والیبال ساحلی كشورمان گفت: در بازی المیپك 2012 لندن 24 كشور شركت می كنند كه 16 تیم برتر رده بندی جهانی، انگلیس، قهرمان پنج قاره جهان و دو تیم برتر جام جهانی در آن شركت می كنند.

1587**1440



:: برچسب‌ها: فلوریدا , وابسته به تکزاس ,
:: بازدید از این مطلب : 237
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

گابریل گارسیا مارکز هشتاد و پنج ساله شد

نام گابریل گارسیا مارکز در سال ۱۹۶۷ با انتشار رمانی اعجاب‌انگیز به نام "صد سال تنهایی" به سر زبان‌ها افتاد. منتقدان گفتند که با این رمان در تاریخ ادبیات سبکی تازه پدید آمده که می‌توان آن را "رئالیسم جادویی" خواند. این "زیباترین رمان قرن بیستم" روز سه‌شنبه (۶ مارس) در اینترنت انتشار یافت. این کادوی تولدی بود برای خالق رمان، که ۸۵ سال پیش در کلمبیا به دنیا آمد.

مارکز هیچوقت اصطلاح "رئالیسم جادویی" را قبول نکرد: "در داستان‌های من حتی یک سطر نیست که به واقعیت متکی نباشد." او تأکید کرد که هر آنچه نوشته در زندگی شخصی، به ویژه در تجارب و مشاهدات دوران کودکی او، ریشه دارد.

گابریل گارسیا مارکز ۶ مارس ۱۹۲۷ در شهر کوچک آراکاتاکا در کرانه شمالی کلمبیا به دنیا آمد. بستگانی فقیر و ساده داشت، که با انبوهی حسرت و آرزو زندگی می‌کردند، و از آن بیشتر با یک دنیا رؤیا و تخیل.

مارکز هنر قصه‌گویی را از مادربزرگی خرافاتی آموخت که نوه دلبند خود را با داستان‌های عجیب و غریب سرگرم می‌کرد. در این باره گفته است: "سالها بود که درباره شکل بیان صد سال تنهایی فکر کرده بودم، اما نمی‌توانستم لحن داستان را پیدا کنم... پس از مدتها کندوکاو سرانجام فهمیدم که نزدیک‌ترین سبک داستان باید همان سبک بیان مادربزرگم باشد، وقتی این پیرزن چیزهای عجیب و غریب و هیجان‌انگیز تعریف می‌کرد، لحنی کاملاً طبیعی داشت که شما بلافاصله باورش می‌کردید."

مارکز که شگردهای مدرن داستان‌نویسی را به ویژه با خواندن آثار ویلیام فالکنر و آگاتا کریستی فرا گرفته بود، با الهام از سبک روایت مادربزرگ، این هنر را به کمال رساند که دورترین تخیلات را به گونه‌ای حقیقی بیان کند. به ندرت نویسنده‌ای توانسته است با مهارت مارکز از مرزهای واقعیت و تخیل گذر کند و به روانی میان زمان‌های گوناگون پل بزند.

ژورنالیسم ادبی

سبک دلخواه مارکز که همواره به آن بالیده است، نوعی گزارش‌گری خلاق و هنرمندانه است. او از سالهای نوجوانی در نیمه دهه ۱۹۴۰ به نوشتن در روزنامه‌ها روی آورد و به تدریج در کنار گزارش‌های واقعی، نخستین داستان‌های کوتاه خود را منتشر کرد، که در اصل جالب‌ترین گزارش‌های خبری او بودند.

مارکز روزنامه‌نگاری را "بهترین حرفه دنیا" خوانده و در سراسر زندگی به آن وفادار مانده است. آنچه مارکز پای‌بندی به "واقعیت" می‌خواند، در تمام کارهای او دیده می‌شود. بسیاری از داستان‌های او حالت گزارش خبری دارند، درحالیکه از سوی دیگر گزارش‌های ژورنالیستی او چه بسا در دنیایی خیالی و داستان‌گون پیش می‌روند.

رمان کوچک "وقایع‌نگاری یک قتل از پیش اعلام‌شده" بر پایه یک گزارش واقعی نوشته شده است. همچنان که داستان "ماجرای سفر میگوئل لیتین به شیلی" که گزارشی واقعی از سفر پرمخاطره یک سینماگر به شیلی است، سر سوزنی از یک رمان پرهیجان کم ندارد.

تمام رمان‌های مارکز در بستر رویدادهای تاریخی کشور یا قاره او جریان دارند. یک نمونه برجسته آن رمان "ژنرال در هزارتوی خود" است، که می‌توان آن را زندگی‌نامه‌ای خیالی در ستایش سیمون بولیوار، قهرمان رهایی آمریکای لاتین، دانست.

یا حتی رمان تمثیلی و شاعرانه "پاییز پدرسالار" که یکسره در نکوهش "عفونت دیکتاتوری و پوسیدگی قدرت فردی" است. این اثر همان گونه که نویسنده‌اش خواسته بود، سنگ بنایی است آکنده از نفرین و دشنام، بر گور تمام دیکتاتورهای تاریخ.

مارکز و سیاست

مارکز به قاره پرخوف و خشونت آمریکای لاتین تعلق دارد، که هیچکس نمی‌تواند از تحولات و التهابات سیاسی دور باشد، چه برسد به نویسندگان. مارکز، مثل بیشتر نویسندگان هم نسل خود، در سراسر زندگی با ایده‌های دموکراتیک و جنبش‌های چپ نزدیک بوده است.

در دهه ۱۹۵۰ میلادی سرهنگان ریز و درشت با حکومت‌های کودتایی (خونتا) بر بیشتر کشورهای آمریکای لاتین حکومت می‌کردند. بسیاری از آنها تنها فاسد و خونریز نبودند، بلکه نوکری برای بیگانگان را نیز در پرونده داشتند. مارکز یکی از نویسندگانی بود که با قلم از جنبش‌های دموکراتیک ملی و پیکار ستمدیدگان در آمریکای لاتین دفاع می‌کرد.

مارکز در اوایل دهه ۱۹۵۰ در آلمان شرقی و اتحاد شوروی زندگی می‌کرد، و بخشی از کار نویسندگی او در شرایط "جنگ سرد" در ارتباط با "اردوگاه سوسیالیسم" و دفاع از ایده‌های چپ شکل گرفت. در پایان همین دهه شور انقلابی سراسر جهان سوم را فرا گرفت و الگوی اصلی آن جنبش چریکی آمریکای لاتین بود.

هنگامی که فیدل کاسترو و چند صد "چریک ریشو" در کوبا، سر به طغیان برداشتند و با تفنگ‌های خود از جنگل به شهر سرازیر شدند، مارکز مانند دهها نویسنده و روشنفکر انقلابی از آنها حمایت کرد.

ژان پل سارتر و سیمون دوبووار از کوبا دیدار کردند. سارتر ره‌آورد سفر خود را با عنوان "جنگ شکر در کوبا" منتشر کرد. کتاب به زبانهای بیشمار، از جمله به فارسی، منتشر شد و روشنفکران چپ‌گرا را در پشتیبانی از "طغیان محرومان در امریکای لاتین" دلگرم کرد.

سیر رویدادها در کوبا در سمت و سویی که جوانان آرمان‌خواه آرزو کرده بودند، پیش نرفت. "شور انقلابی" پس از چند سال فروکش کرد: فیدل کاسترو، سرمست از باده قدرت، راه استبداد در پیش گرفت. او نشان داد که "آزادی بیان" نویسندگان و هنرمندان را تا آنجا محترم می‌شمارد، که از او مجیز بگویند و رژیم او را تقویت کنند.

با وجود تحولات درونی رژیم کاسترو و تبدیل آن به نظامی دیکتاتوری و سرکوبگر، مارکز ستایشگر "نظام انقلابی کوبا" و دوست نزدیک رهبر آن باقی ماند.

بسیاری از نویسندگان برجسته آمریکای لاتین، مانند کارلوس فوئنتس و ماریو بارگاس یوسا از مارکز انتقاد کردند. یوسا با خشم او را "نوچۀ کاسترو" خواند. دو سیمای بزرگ ادبیات آمریکای لاتین، برندگان جایزه نوبل ۱۹۸۲ و ۲۰۱۰ سی سالی هست که با هم حرف نزده‌اند.

مارکز در حفظ روابط دوستانه با کاسترو دلایل خود را داشته است. او چندین بار از روشنفکران ناراضی و هنرمندان "ضدانقلابی" کوبا حمایت کرده و در مواردی موفق شده است رضایت رژیم کاسترو را با فرار آنها از "بهشت سوسیالیسم" جلب کند.

به خاطر تمام این جنبه‌های انسانی و گاه پرتضاد است، که مارکز امروزه نامدارترین شهروند امریکای لاتین است و اهالی قاره او را به نام خودمانی "گابو" صدا می‌کنند.

مارکز در ایران

بهمن فرزانه در سال ۱۳۵۴ با ترجمه "صد سال تنهایی"، نویسنده بزرگ آمریکای لاتین را به کتاب‌خوانان ایرانی معرفی کرد. از آن زمان مارکز یکی از محبوب‌ترین نویسندگان خارجی در ایران بوده است.

تقریبا تمام آثار داستانی مارکز به فارسی ترجمه و منتشر شده است، و بیشتر آنها بیش از یک بار. جای تأسف است که برخی از داستان‌های او مانند رمان زیبای "عشق در سالهای وبا" با سانسور به بازار آمده است.

خوانندگان ایرانی آثار مارکز را دنبال می‌کنند و نویسندگان به تأثیر از سبک "رئالیسم جادویی" منسوب به او کتاب می‌نویسند. در ایران چندین اثر ادبی به سبک و سیاق "رئالیسم جادویی" پدید آمده است، که شاید رمان "اهل غرق" نوشته منیرو روانی‌پور، معروف‌ترین آنها باشد.

آخرین کتاب‌های مارکز در حوزه رمان "روسپی‌های غمزده من" (باز هم با حذف برخی از صحنه‌ها) و خودزندگی‌نامه او به عنوان "زیستن برای نوشتن" آخرین کارهایی هستند که از مارکز در ایران منتشر شده‌اند.

کتاب پرآوازه "گزارش یک آدم‌ربایی" (۱۹۹۶) نیز به تازگی رکورد بازار کتاب را شکست، زیرا میرحسین موسوی، از رهبران اصلی "جنبش سبز" در ایران، درونمایه آن را برگردانی واقعی از سرگذشت خود و همفکران خود دانسته بود.

کتاب مارکز را کالبدشکافی نظام‌های وحشت و ترور دانسته‌اند، که زندگی و حرمت شهروندان به بازیچه بی‌مقدار ارباب قدرت بدل می‌شود. مارکز با حساسیتی پرشور رنج و درد قهرمانان کتاب را شرح می‌دهد، با این دریغ و افسوس که او، این قوی‌ترین قلم جهان، "نمی‌تواند روی کاغذ حتی سایه‌ای کمرنگ از وحشتی را مجسم کند که قربانیان متحمل می‌شوند.»

زمانی منتقدی در ستایش رمان "صد سال تنهایی" گفته بود: اگر قبول کنیم که دوران "رمان بزرگ" سپری شده، از جا برخیزیم و به احترام این آخرین رمان کلاه از سر برداریم. امروز می‌گوییم: اگر مسئولیت اجتماعی، عشق به حقیقت و انسانیت، هنوز در میان ما قدر و ارجی دارد، پس از جا برخیزیم و ۸۵ سالگی مارکز را شادباش بگوییم. تبریک گابو!



:: برچسب‌ها: نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 216
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا 'سید محمد حسینی 'در فرودگاه جاكارتا مورد استقبال رسمی معاون وزیر فرهنگ و آموزش و شماری از مسئولان اندونزی و همچنین 'محمد فرازنده'سفیر جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران قرار است در سفر پنج روزه خود به اندونزی ضمن دیدار با برخی مقامات این كشور در كمیسیون مشترك دو كشور و همایش نقش ایران در تمدن اسلامی شركت كند.

حسینی همچنین قرار است در همایش ها و نمایشگاههای مختلف مربوط به كشورهای آ س آن شركت كرده و برخی اماكن تاریخی و فرهنگی اندونزی را دیدن كند.

451355



:: برچسب‌ها: برلین ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، در این دیدار كه سه شنبه شب در شهر دوحه قطر برگزار شد، تیم فوتبال استقلال ایران با گل 'گوران جوركوویچ' در وقت های اضافه نیمه دوم به یك پیروزی ارزشمند دست یافت.

'پرویز مظلومی' سرمربی تیم فوتبال استقلال ایران، 'گوران جوركوویچ' را دقیقه 80 جایگزین 'میلاد میداوودی' كرد تا این تعویض طلایی، نخستین پیروزی نماینده كشورمان را در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا به ارمغان آورد.

در دقیقه 78 این بازی، ضربه 'آلفونسو' از پشت محوطه جریمه تیم فوتبال استقلال ایران با واكنش زیبای 'سیدمهدی رحمتی' به كرنر فرستاده شد.

قضاوت این مسابقه بر عهده 'بنجامین ویلیامز' با كمك های 'جیمز ماتیو كریم' و 'هاكان آناز' همگی از استرالیا بود.

تیم فوتبال استقلال ایران در دومین بازی خود در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا، روز اول فروردین ماه سال آینده در ورزشگاه آزادی تهران میزبان تیم نسف كارسی ازبكستان خواهد بود.

7537 / 1589



:: برچسب‌ها: مربع , عروسی , لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت خارجه ایتالیا، ترتزی با احضار سفیر دهلی نو و تاكید بر موضع دولت رم، گفت: صلاحیت قضایی محاكمه نظامیان ایتالیایی بازداشت شده در هند برعهده دادگستری ایتالیا است.

وی تاكید كرد كه این حادثه مربوط به ارگان های دولتی می شود كه در مقابله با پدیده دزدان دریایی زیر پرچم ایتالیا و در اب های بین المللی فعال هستند.

در بیانیه وزارت خارجه ایتالیا خوانده می شود: وزیر خارجه ایتالیا با قاطعیت علیه تدابیر غیر قابل قبولی كه در قبال نظامیان این كشور اتخاذ شده است اعتراض كرد و اظهار داشت كه بازداشت انها رضایتبخش نیست.

وی همچنین از دیپلمات هند خواست تا نگرانی دولت و پارلمان و افكار عمومی ایتالیا را بخاطر فضای تنش و حس شدید ضد ایتالیایی كه در هند بوجود آمده است، منتقل كند.

دولت ایتالیا بر این عقیده است كه دو نظامی بازداشت شده از مصونیت سیاسی برخوردارند، اما دولت هند می گوید دو افسر ایتالیایی به اتهام قتل در این كشور محاكمه می شوند.

دو نظامی نیروی دریایی ایتالیا كه وظیفه حفاظت از یك نفتكش این كشور از حمله دزدان دریایی را برعهده داشتند روز چهارشنبه گذشته با شلیك به قایق ماهیگیران هندی، دو تن را به قتل رساندند كه به دنبال این واقعه دستگیر و برای محاكمه در هند حبس شدند.

اروپام ** 2171**1596



:: برچسب‌ها: درخت , ساحل ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

16 اسفند 1353

'محمدرضاپهلوی' و 'صدام حسین' در دومین ملاقات خود در حاشیه اجلاس سران اوپك پیمان مهمی به امضا رساندند كه به 'قرارداد 1975 الجزیره' معروف شد. آنان در این پیمان بر سر مرزهای آبی و خاكی به توافق رسیدند.

16 اسفند 1352

موضوع درگیری نظامی ایران و عراق بر سر مرزهای دو كشور به جلسه شورای امنیت سازمان ملل كشیده شد.

16 اسفند 1339

'جعفر شریف ‌امامی' از نخست ‌وزیری استعفا داد اما 'محمدرضاشاه' مجددا او را مامور تشكیل كابینه كرد.

16 اسفند 1334

دیوان عالی كشور تقاضای فرجام 'محمد مصدق' را رد كرد. وی در اردیبهشت 1333 به جرم اقدام به برهم زدن اساس سلطنت پهلوی به حبس ابد محكوم شده بود.

16 اسفند 1329

سپهبد 'حاجعلی رزم‌آرا' نخست ‌وزیر كه برای شركت در یك مجلس ختم در مسجد شاه حضور یافته بود، در حیاط مسجد توسط 'خلیل طهماسبی' از اعضای جمعیت فدائیان اسلام به ضرب گلوله كشته شد.

16 اسفند 1324

تقدیم لایحه‌ای به مجلس برای رفع بحران كم آبی در تهران توسط اداره امور شهرداری‌های وزارت كشور اعلام شد، در این نامه وزارت كشور اعلام كرده كه با توجه به كم آبی در تهران و كافی نبودن آب رودخانه كرج و نیز واگذاری قنوات شهر به غیر شهرداری، تنها راه حل ممكن برای حل مشكل بی آبی اجاره كردن قناتها است.

16 اسفند 1324

احمد قوام، قوام‌السلطنه، نخست‌وزیر و هیات همراه خاك شوروی را ترك كردند. او كه در راس یك هیات 12 نفره به مسكو رفته بود در جریان ملاقات با استالین و مولوتف وزیرخارجه شوروی توانست موافقت آنان را برای تعیین سفیر جدیدشان در ایران جلب كرده و همچنین درباره استخراج مشترك نفت دریای خزر توسط دوكشوراز طریق تاسیس یك شركت مختلط نفتی توافق بعمل آورد.

16 اسفند 1322

محمد مصدق' در بیان علت مخالفت خود با اعتبارنامه 'سید ضیاءالدین طباطبائی' در مجلس به كودتای وی و 'رضاخان' اشاره كرد و آن را یك كودتای انگلیسی خواند.

16 اسفند 1320

'علی سهیلی' وزیر امورخارجه مامور تشكیل كابینه شد. دولت وی تا هشتم مرداد 1321 دوام یافت.

16 اسفند 1312

'ویلیام هورنی بروك' وزیر مختار جدید آمریكا در ایران، وارد تهران شد. وی روز 19 اسفند با وزیر خارجه ایران و روز 28 اسفند با 'رضاخان' دیدار كرد و استوار نامه خود را تحویل داد.

16 اسفند 1299

قانون استخدام مستشاران آمریكایی و اروپایی در امور نظامی، مالی، قضایی و فلاحتی به تصویب كابینه 'سیدضیاءالدین طباطبائی' رسید.

16 اسفند 1299

در پی تهدیدات 'سیدضیاءالدین طباطبائی'، 'محمد مصدق' والی فارس، در تلگرامی به 'احمدشاه' اعلام كرد قادر به انجام كار نیست و استعفای خود را به 'احمد شاه' تسلیم كرد.

16 اسفند 1286

'قوام‌‌ الملك شیرازی' والی فارس كه به دلیل مخالفت با مشروطه در اردیبهشت گذشته عزل شده بود، توسط جوانی به نام 'نعمت ‌الله بروجردی' به قتل رسید.

16 اسفند 1285

مردم اصفهان برای عزل پسر ناصرالدین شاه، 'مسعود میرزا ظل‌السلطان' حاكم اصفهان، به دعوت علما و مراجع در یك راهپیمایی بزرگ حضور یافتند و سپس در تلگرافخانه دولتی اجتماع كردند.

اطلاع**2002**1717



:: برچسب‌ها: سنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

پل پیلار حدود سه دهه در دستگاه های اطلاعاتی آمریکا تحلیلگر بوده و حالا استاد مطالعات امنیت بین الملل است

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در سخنرانی اش در اجلاس سالانه کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) با اشاره به برنامه اتمی ایران هشدار داد که اجازه نمی دهد ملتش در "سایه نابودی" زندگی کنند.

بخشی از سخنان او انتقاد از کسانی بود که هزینه حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران را بسیار بیشتر از هزینه تحمل ایران هسته ای می دانند، هر چند جمهوری اسلامی بارها گفته است که به دنبال جنگ افزار هسته ای نیست.

یکی از کسانی که عقیده دارد هزینه تحمل اتمی شدن ایران کمتر از هزینه جلوگیری از آن خواهد بود، پل پیلار، استاد دانشگاه جورج تاون آمریکاست.

آقای پیلار به تازگی در مقاله ای نوشته است که در میان هیاهوی اخیر درباره حمله احتمالی اسرائیل به ایران، تحلیلی دقیق ارائه نشده که نشان دهد بمب اتمی واقعا چه تغییری در رفتار و سیاست جمهوری اسلامی ایجاد خواهد کرد.

او ۲۸ سال در دستگاه های مختلف اطلاعاتی آمریکا تحلیلگر ارشد بوده و ریاست واحدهای تحلیلی سیا برای خاور نزدیک، خلیج فارس و جنوب آسیا را در کارنامه اش دارد.

در گفتگویی نظرات پل پیلار را درباره برنامه اتمی ایران جویا شدم.

چرا فکر می کنید داشتن بمب اتمی رفتار ایران را تغییر نمی دهد؟

انسان باید هزینه حمله نظامی اسرائیل یا آمریکا علیه ایران را با هزینه دستیابی ایران به سلاح اتمی قیاس کند. هزینه حمله نظامی، قابل ملاحظه خواهد بود، از اثرات زیانبار گسترده به اقتصادهای غرب به دلیل بالا رفتن قیمت نفت گرفته تا مناقشه نظامی در سراسر خلیج فارس.

"غرب دیپلماسی صبورانه و درازمدت را در مقابل ایران امتحان نکرده است. تنها چند ملاقات کوتاه بوده که از بعضی از آن به عنوان دیپلماسی یاد شده و بعد گفته اند که شکست خورده است. در واقع، دیپلماسی در مفهوم جدی و پیوسته اش هرگز محک نخورده است. "

پل پیلار، استاد مطالعات امنیت بین الملل

در آن طرف معادله، یعنی دستیابی ایران به سلاح اتمی، تقریبا هیچ تحلیل دقیقی صورت نگرفته است. این فرض متداول است که دستیابی به جنگ افزار هسته ای، رفتار ایران را به میزان قابل ملاحظه ای تغییر می دهد.

این فرض به دو شیوه جاری بوده است. اول، فرض بر این بوده که تصمیم گیران ایران تا حدودی غیرمنطقی و غیرقابل مهارند. رفتار حاکمان ایران به هیچ وجه این دیدگاه را تایید نمی کند. این حرف بیشتر کلیشه ای است تا تحلیلی.

دوم، فرض بر این بوده که حکومت ایران دست به حرکتی انتحاری نخواهد زد، اما دستیابی به سلاح اتمی رفتار جمهوری اسلامی را تا حدی تهاجمی تر می کند.

فکر می کنم اگر ملاحظات استراتژیک ایران و سایر کشورهای منطقه را به دقت بررسی کنید، می بینید که تغییر رفتار ایران، اندک خواهد بود.

همانگونه که از جنگ سرد درس گرفتیم، دلیلش این است که چنانچه موجودیت حکومتی به خطر نیافتاده باشد، تهدید به استفاده از جنگ افزار اتمی اصلا باورپذیر نیست. برای همین، سلاح اتمی نمی تواند آن گونه که خیلی ها هراسش را دارند، رفتار جمهوری اسلامی را تهاجمی تر کند.

همانطور که در مقاله تان اظهار کرده اید، ایران در سه دهه اخیر بازیگری کمابیش منطقی بوده، اما فکر نمی کنید که شما از حکومت ایران تصویر بازیگری مسئولیت پذیر را ارائه می کنید و حال آن که بعضی معتقدند مسئولیت پذیر نیست؟

افراد مختلف با نظرهای مختلف دیدگاه های متفاوتی درباره مفهوم مسئولیت پذیری دارند. روشن است که کشورهای غربی به طور عام و همینطور کشورهای عرب خلیج فارس و همچنین اسرائیل، اختلاف نظرهای جدی درباره مواضع ایران در مورد مسائل مختلف و همچنین بعضی از رفتارهایش در عراق و جاهای دیگر دارند.

"من فکر نمی کنم که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، سایر کشورهای منطقه مانند مصر و عربستان سعودی هم ضرورتا از آن تقلید خواهند کرد. آنها درباره سود و زیان جنگ افزار هسته ای محاسبات خاص خودشان را انجام می دهند "

پل پیلار، استاد مطالعات امنیت بین الملل

اما پرسش اساسی این است که دستیابی به سلاح اتمی چه تغییری در این رفتار ایجاد می کند و در پرداختن به پرونده اتمی ایران، باید روی این مساله تمرکز کنیم.

شما از فقدان تحلیلی جدی درباره گفتمان جنگ با ایران گلایه کرده اید. فکر می کنید دلایل این فقدان چیست؟

حقیقت این است که بعضی ها کوشیده اند تا اثرات جنگ با ایران را تحلیل کنند، اما مشکل اینجاست که هیچ کس نمی داند این اثرات چقدر گسترده و مخرب خواهد بود.

من معتقدم هر گونه برخورد نظامی با ایران، به حملات نقطه ای محدود نمی شود و در جهاتی ناشناخته گسترش می یابد. احمقانه است که تصور کنیم ایران چنین تنبیهی را به جان می خرد و جواب نمی دهد.

و فکر می کنید ایران به چه شکلی تلافی خواهد کرد؟

ایران در زمان و مکان دلخواهش تلافی خواهد کرد، یعنی ضرورتا بلافاصله پس از حمله نخواهد بود. ایران می داند که از نظر نظامی ضعیف تر از اسرائیل و به خصوص آمریکاست، برای همین به صورت نامتقارن و با استفاده از منابع خودش و متحدش حزب الله لبنان پاسخ خواهد داد و این پاسخ احتمالا شامل حملات تروریستی هم خواهد بود. همچنین ممکن است دست به تحرکاتی در خلیج فارس بزند، اما با توجه به قدرت برتر نیروی دریایی آمریکا، ایران در این مورد با دقت بیشتری عمل خواهد کرد.

به احتمال زیاد، شاهد فعالیتهای مخفی ایران علیه طیف گسترده ای از اهداف طی ماه های متمادی خواهیم بود.

اگر حرفهای رهبران اسرائیل را جدی بگیریم، چنانچه اسرائیل به تنهایی به ایران حمله کند، در چه مقطعی آمریکا به آن خواهد پیوست؟

این تصمیمی فوق العاده پیچیده برای هر رئیس جمهور آمریکاست. اگر چنین حمله ای ظرف چند ماه آینده رخ دهد، باراک اوباما تحت فشار داخلی شدیدی برای حمایت از اسرائیل قرار می گیرد.

حتی اگر آقای اوباما بتواند از پیوستن مستقیم نیروهای آمریکایی در حمله پرهیز کند، احتمالا بسته به نوع پاسخ ایران در منطقه دستش بسته می شود. حداقلش این است که احتمالا از نظر سیاسی خود را ملزم می داند که موضعی دیپلماتیک بگیرد که همه آن را در حمایت از اسرائیل تلقی کنند.

و فکر می کنید اگر ایران واقعا به سلاح اتمی دست یابد، این بحث درباره راه افتادن مسابقه ای تسلیحاتی در منطقه چقدر واقع بینانه است؟

از موقعی که جان اف کندی، رئیس جمهور پیشین آمریکا، حدود نیم قرن پیش تخمین زد که تا سال ۱۹۷۰ حدود ۲۵ کشور به سلاح اتمی مسلح می شوند، پیش بینی ها درباره ضرباهنگ تکثیر تسلیحات اتمی فراتر از واقعیت بوده است.

"تردیدی نیست که دیدگاه هایی متنفذ در آمریکا و اسرائیل و جاهای دیگر هست که بیشتر به دنبال تغییر رژیم ایران است تا تغییر سیاستهایش"

پل پیلار، استاد مطالعات امنیت بین الملل

من فکر نمی کنم که اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد، سایر کشورهای منطقه مانند مصر و عربستان سعودی هم ضرورتا از آن تقلید خواهند کرد. آنها درباره سود و زیان جنگ افزار هسته ای محاسبات خاص خودشان را انجام می دهند و اگر دقیق محاسبه کنند، فکر می کنم خیلی از آنها نتیجه خواهند گرفت که سلاح اتمی فایده چندان زیادی به حالشان نخواهد داشت.

باید به خاطر داشته باشیم که این کشورهایی که شاید به دنبال سلاح اتمی بروند، سالیان سال با تهدید زرادخانه اتمی بزرگ اسرائیل مواجه بوده اند. آنها همچنین سالیان سال با رقابت و خطر جنگ متعارف با ایران روبرو بوده اند. چنین ملاحظاتی آنها را به سوی جنگ افزار اتمی نکشانده و فکر نمی کنم اگر ایران بمب اتمی بسازد، این کشورها به صورت خودکار در این راه پیش بروند.

بعضی از افراد مانند ولادیمیر پوتین می گویند همه این بحث و جدل ها درباره برنامه اتمی ایران با هدف تغییر رژیم مطرح می شود. نظر شما چیست؟

تردیدی نیست که دیدگاه هایی متنفذ در آمریکا و اسرائیل و جاهای دیگر هست که بیشتر به دنبال تغییر رژیم ایران است تا تغییر سیاست هایش.

یکی از جنبه های مهم این بحث طرز فکر رهبران ایران است. مادامی که آنها نتیجه بگیرند که هدف آمریکا، تغییر رژیم است، مشوقی برای مذاکرات نخواهند داشت.

پیش شرط لازم برای دستیابی به راه حلی از طریق مذاکره این است که رهبران ایران را متقاعد کنیم که این بحثها پیش درآمدی برای تغییر رژیم نیست.

به تحولاتی که سال پیش در لیبی رخ داد نگاه کنید، سرهنگ قذافی با غرب برای پایان دادن به برنامه جنگ افزارهای غیرمتعارفش به توافق رسیده بود، ولی ناتو بعدا برای سرنگونی رژیم او جانب معترضان مسلح را گرفت. با توجه به این تجربه تردید دارم که بتوانیم ایران را متقاعد کنیم که به دنبال تغییر رژیم نیستیم.

برای خروج از این بن بست، چه راه حلی پیشنهاد می کنید؟

تنها راه برون رفت از این بن بست، دیپلماسی صبورانه و درازمدت است. ما نمی توانیم ظرف چند روز یا چند هفته به توافق برسیم.

حقیقت این است که غرب دیپلماسی صبورانه و درازمدت را امتحان نکرده است. تنها چند ملاقات کوتاه بوده که از بعضی از آن به عنوان دیپلماسی یاد شده و بعد گفته اند که شکست خورده است. در واقع، دیپلماسی در مفهوم جدی و پیوسته اش هرگز محک نخورده است.

آنچه نیاز داریم، مذاکراتی طولانی در قالب فرایندی بسیار آهسته برای اعتمادسازی است.

باید سرانجام به این تفاهم برسیم که برنامه اتمی ایران ادامه یابد ولی تحت نظارت کافی پادمانهای بین المللی قرار گیرد تا نگرانی های غرب درباره جنبه های نظامی اش رفع شود.



:: برچسب‌ها: تابستان , باغ , دوچرخه ,
:: بازدید از این مطلب : 211
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

یهودی های صهیونیست ساكن در آمریكا كه كمتر از دو درصد كل جمعیت این كشور را تشكیل می دهند با ایجاد تشكل های مهم و ارتباط كامل میان منافع آمریكا و صهیونیسم به یكی از بانفوذترین گرو‌ه‌های تاثیرگذار در سیاست خارجی دولت آمریكا تبدیل شده‌اند.

كمیته امور عمومی آمریكا و اسرائیل موسوم به 'ایپك' یكی از مهم ‌ترین لابی‌های صهیونیست ها در آمریكا است كه از دهه پنجاه میلادی شروع به فعالیت كرده و مسوول هماهنگی و برنامه ‌ریزی برای فعالیت تمامی سازمان‌های یهودی آمریكا و همچنین مسوول اصلی جمع ‌آوری كمك و اعانه برای اسرائیل بشمار می‌رود.

'ایپك' اعضای خود را از بین صهیونیست‌ها (یهودیان و غیریهودیان) گزینش می‌كند كه همه آن‌ها در یك چیز اتفاق ‌نظر دارند و آن حمایت از اسرائیل و كانالیزه كردن سیاست خارجی آمریكا در راستای منافع این رژیم است ؛ زمانی كه از اعضا و عناصر این سازمان سخن به میان می‌آید، فهرستی طولانی از اسامی افراد و اشخاص بانفوذ در سیاست خارجی آمریكا به چشم می‌خورد.

ایپك از سال 1950تاكنون همه ساله جلسات خویش را با حضور دولتمردان آمریكایی برگزار می كنند و امسال نیز باراك اوباما، رئیس‌جمهور' تغییر' امریكا شامگاه یك ‌شنبه در جمع هزاران نفر از هواداران اسرائیل دراین لابی سخنرانی كرد.

* امریكا در هراس از تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا

حجت الاسلام 'حسین سبحانی نیا' در گفت و گو با ایرنا می گوید: تامین منافع رژیم صهیونیستی همیشه یك اصل بسیار مهم برای سیاستمداران آمریكایی بوده است.

این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس می افزاید: حضور اوباما و سخنرانی وی در ایپك نیز حاكی از همین دیدگاه است.

وی ادامه می دهد: اوباما در سخنرانی اخیر خویش در ایپك سعی در جلب نظر صهیونیست ها داشت تا بتواند از حمایت آنان در انتخابات آتی نیز بهره مند شود.

دولتمردان اسرائیلی و آمریكایی در سخنرانی های خویش در ایپك نتوانستند خشم خودشان را از سیلی سخت مردم ایران طی 12 اسفند كتمان كنند.

حضور و مشاركت پرشكوه ایرانیان در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی سبب یاس و ناامیدی سردمداران آمریكا، رژیم صهیونیستی و دیگر كشورهای سلطه گر شد.

حجت الاسلام سبحانی نیا ادامه می دهد: سخنرانی و اتهامات كذب اوباما در ایپك نیز در تداوم تلاش های مذبوحانه آمریكاییان برای صیانت و حفظ رژیم اشغالگر قدس است.

دولتمردان آمریكایی به سبب فضایی كه هم اكنون در خاورمیانه و شمال آفریقا بوجود آمده است، سخت در هراس بوده و در پی تقویت و حفظ موقعیت رژیم صهیونیستی در منطقه هستند.

وی افزود: معتقدم رژیم صهیونیستی با چنین تلاش ها و اقدامات به اهداف خویش دست نیافته و حمایت آمریكا نیز به غیر از هزینه هنگفت ، هیچ ثمری نخواهد داشت.

اوباما در ایپك سعی كرد دل صهیونیست ها را بدست آورد

* مشاور بین الملل رئیس مجلس نیز با بیان اینكه لابی صهیونیست یكی از مولفه‌های اصلی تعیین رئیس‌ جمهوری در آمریكا است، تاكید می كند: هدف سخنرانی اوباما در اجلاس ایپك بدست آوردن دل صهیونیست‌ها در آستانه انتخابات آمریكا بود.

'حسین شیخ‌الاسلام ' می گوید: سخنرانی اوباما در ایپك صرفا جنبه تبلیغاتی و انتخاباتی داشته و در مورد ایران نیز كاملا منفعلانه بود.

وی می افزاید: یكی از اهداف اصلی برگزاری این جلسه دریافت پول از صهیونیست ها برای تبلیغات انتخاباتی است چرا كه صهیونیست‌ها عمده صاحبان ماشین‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای دنیای غرب است و اوباما نیز بر همین اساس سعی كرد تا در این جلسه دل آنان را بدست آورد.

*راه نجات مردم آمریكا رهایی از كارتل های صهیونیستی است

'محمد كریم عابد' عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت : ملت بزرگ 99 درصد آمریكا زمانی نجات پیدا كرده و به سمت دموكراسی واقعی، حقوق بشر و توسعه عدالت محور خواهند رفت كه دست كارتل های صهیونیست و ایپك را كوتاه كنند.

وی ادامه داد: یكی از موثرین اقداماتی كه این 99 درصد مردم آمریكایی می توانند برای خروج از بحران انجام دهند یافتن افرادی برای ریاست جمهوری است كه به اینگونه كارتل ها تعلق خاطری نداشته باشد.

عابد یادآور شد: هم اكنون، هم حزب جمهوری خواه و هم حزب دموكرات متعلق به ایپك بوده و دست نشانده رژیم صهیونیستی هستند.

اینگونه سخن گفتن اوباما در ایپك اوج خواری و ذلت رئیس جمهوری است كه بدین راحتی در بین صهیونیست ها تحقیر می شود.

اوباما برای اثبات سرسپردگی خویش به لابی صهیونیستی چاره ای ندارد كه در سخنرانی های خویش به مدح و ستایش آنان برخواسته و با ادعاهایی سخیف و بی منطق سعی در جلب حمایت آنان برای تصدی كرسی ریاست جمهوری داشته باشد.

اوباما اگر كوچكترین حركتی برخلاف نظر كارتل های صهیونیستی داشته باشد بطور یقین دیگر نمی تواند به كرسی ریاست جمهوری آمریكا تكیه دهد.

این عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطر نشان می سازد: پیروزی جنبش 99 درصدی مردم آمریكا زمانی محقق خواهد شد كه بتوانند ایپك را به زیر بكشند.

گزارش ها حاكی از آن است كه صدها نفر از مردم واشنگتن همزمان با برگزاری اجلاس لابی صهیونیستی در آمریكا(ایپك)، در اعتراض به سخنان باراك اوباما و اظهارات جنگ ‌طلبانه مقامات آمریكایی و صهیونیستی علیه ایران دست به تظاهرات زدند.

*هرچند كه اوباما در گردهمایی صهیونیستی (ایپك) تحت تاثیر فشار صهیونیست ها و برای بدست آوردن آرای آنان در انتخابات آتی این كشور ، بخشی از سخنان خود را به تهدید ایران اختصاص داد و سوژه نخ نما شده خود مبنی بر اینكه 'همه گزینه ها روی میز است' را برای صدمین بار تكرار كرد، اما این سخنان هم نتانیاهو و دیگر مقام های صهیونیستی را راضی نكرد چرا كه رئیس جمهوری آمریكا در ادامه ضمن بر شمردن آسیب های جنگ و تهدیداتی كه در پی خواهد داشت، بر رسیدن به نتیجه از طریق دیپلماسی تاكید كرد.

كارشناسان مسائل سیاسی نیز تصریح كردند ، سخنانی كه باراك اوباما بعد از اجلاس ایپك در كاخ سفید بیان كرد نرم تر و تا حدی متفاوت تر از سخنان قبلی بیان شد كه این تغییر سیاست و به نوعی رنگ عوض كردن، جای تامل دارد.

گزارمیز**9187**1542**



:: برچسب‌ها: سبز ,
:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از رادیو تهران، 'پوریا معلم' مدیر گروه شامگاهی این شبكه رادیویی با بیان این مطلب افزود: 'تهران در عید' با رویكرد اجتماعی و سرگرمی هر شب با یك گروه برنامه ساز ساعت 30 دقیقه بامداد به مدت 90 دقیقه پخش می شود.

وی افزود: پخش آهنگ های قدیمی و تصنیف های بهاری، ارایه اطلاعاتی از زندگینامه شاعران و آهنگسازان، معرفی دوبلورهای كارتون ها و انیمیشن های قدیمی از دیگر بخش های این برنامه است.

بررسی سینما و تئاتر، معرفی موسیقی های كلاسیك و خارجی، داستان های نمایشی كوتاه از از دیگر بخش های این برنامه است كه از 29 اسفند تا 13 فروردین از شبكه رادیویی تهران پخش می شود.

** مجری و تهیه كننده 'گل آموز' گفت: روز جمعه 19 اسفند به مناسبت روز كودك و رسانه كودكان در برنامه 'گل آموز' كار اجرا را به عهده می گیرند.

برنامه 'گل آموز' در روز جمعه به مدت پنج ساعت به صورت زنده با آیتم های شاد و نمایش مهمان كودكان می شود.

**مستند علمی 'گلوله آتش' از مجموعه مستند افق ، با هدف بررسی تصادم فضایی شهاب سنگ ها با كره زمین 18 اسفند از شبكه مستند پخش می شود.

**مجموعه مستند حیات وحش 'گنجینه های طبیعی' با هدف به تصویر كشیدن نقاط بكر زمین و حیات گونه های مختلف گیاهی و جانوری روی آن هر شب ساعت 23 از شبكه مستند سیما پخش می شود.

** مستند سینمایی 'فیدل' به كارگردانی استلا براوو و برگزیده بهترین فیلم مستند از جشنواره اوربان و جشنواره فیلم تورنتو روز جمعه 19 اسفند از شبكه مستند سیما پخش می شود.

این مستند نگاهی نو به زندگی فیدل كاسترو دارد و محصول سال 2000 كوبا و آمریكا است و جمعه ساعت 16 پخش می شود.

فراهنگ 2025**1588



:: برچسب‌ها: د , کالیفرنیا ,
:: بازدید از این مطلب : 242
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، شاخص كل با افتی 12 واحدی به رقم 25 هزار و 307 رسید. شاخص صنعت نیز 4 واحد پایین آمد و شاخص 50 شركت فعالتر افتی 4.5 واحدی را تجربه كرد.

همچنین شاخص بازار اول 31 واحد افت كرد و در مقابل شاخص بازار دوم 148 واحد بالا رفت.

نمادهای قند پیرانشهر، پالایش نفت اصفهان، فولاد خوزستان و قند لرستان بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص ثبت كردند و در مقابل نمادهای ملی مس، سرمایه گذاری غدیر، مخابرات، فولاد مباركه، بانك پارسیان و گل گهر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص داشتند.

نمادهای پر بیننده بازار امروز نیز قند پیرانشهر، قند لرستان، سرمایه گذاری ملت، حق تقدم موتوژن، حق تقدم جام دارو، شركت افرانت، همكاران سیستم، بیمه دی، بیمه آسیا و بیمه پارسیان بودند.

بیشترین حجم معاملات نیز در نمادهای سرماهی گذاری ملت، حق تقدم توسعه معادن روی، سرمایه گذاری صنایع پتروشیمی، گسترش نفت و گاز پارسیان، پالایش نفت اصفهان، حفاری شمال، سخت آژند، توسعه معادن روی، سرمایه گذاری صنعت و معدن و سرمایه گذاری غدیر ثبت شد.

صدرنشینی بازار امروز نیز با بیشترین رشد قیمت متعلق به نمادهای قند پیرانشهر، قند لرستان، سرمایه گذاری ملت، حق تقدم جام دارو، حق تقدم موتوژن، حمل و نقل پتروشیمی، هنكل پاك وش، موتورسازان تراكتورسازی، نفت پارس و ماشین سازی نیرو محركه بود.

در مقابل نمادهای حق تقدم كمك فنر ایندامین، حق تقدم كالسیمین، كشت و صنعت پیاذر، افست، آلومتك، توریستی رفاهی آبادگران، تراكتورسازی ایران، گاز لوله، صنایع لاستكی سهند و نوسازی و ساختمان تهران با بیشترین كاهش قیمت مواجه شدند.

طولانی ترین صفهای خرید بازار نیز متعلق به نمادهای سرمایه گذاری صنعت نفت، قند اصفهان، فولاد خوزستان، بیمه البرز، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه گذاری شاهد، معادن منگنز ایرن، قند نقش جهان و هنكل پاك وش بود.

این در حالی بود كه نمادهای قند پیرانشهر، فولاد خوزستان، باما، گروه صنعتی ملی، بانك پاسارگاد، كشت و صنعت پیاذر، افست، سرمایه گذاری صنعت بیمه، توریستی و رفاهی آبادگران و تهران شیمی با طولانی ترین صفهای فروش مواجه شدند.

اقتصام**9141/1594



:: برچسب‌ها: عکاسی , غروب ,
:: بازدید از این مطلب : 227
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 اسفند 1390 | نظرات ()