نوشته شده توسط : gogos

اخراجی های ۳ که پرفروش ترین فیلم سال ۹۰ بود، توانست تنها ۳.۶ درصد جمعیت ایران را به سینماها بکشاند

سینمای ایران در سال ۱۳۹۰ با فراز و نشیب های بسیاری همراه بود و روزهای تلخ و شیرینی را از سر گذراند.

سال ۱۳۹۰ سال انحلال خانه سینما، سال تشکیل سازمان سینمایی به جای معاونت سینمایی، سال دستگیری و ممنوع الخروج شدن سینماگران و سال درخشش و موفقیت جهانی و برنده شدن ایران در اسکار و گلدن گلوب و اخبار خوش و ناگوار بسیار دیگر بود.

گیشه و کمدی های پرفروش

با اینکه گزارش ایسنا از فروش سالانه فیلم‌ها در سینماهای تهران در سال گذشته (۲۱ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان)، نشان می دهد که این میزان، نسبت به سال ۸۹ با ۳۸ درصد و نسبت به سال ۸۸ با ۱۲ درصد افزایش روبرو بوده، با این حال بیشتر موفقیت ها در گیشه مربوط به فیلم های کمدی از نوع "اخراجی ها ۳"، "شیش و بش" و ورود آقایان ممنوع" بود و فیلم‌های دیگر، اکثرا در اکران شکست‌ خوردند.

متاسفانه منبع دقیق و معتبری برای باخبر شدن از آمار دقیق فروش فیلم ها در سینمای ایران (در سطح کشوری) وجود ندارد و آماری که از سوی بنیاد سینمایی فارابی (تنها منبع دولتی و رسمی) اعلام می شود، تنها در بردارنده فروش فیلم‌ها در تهران است و فروش فیلم در کل کشور را شامل نمی‌شود. آمارهای اعلام شده از سوی خبرگزاری های رسمی نیز تفاوت های چشمگیری با هم دارند و به همین دلیل اعتماد کردن به آنها تا حد زیادی دشوار است. بنابراین در اینجا سعی شده که آمار فروش فیلم های ایرانی در سال گذشته، برآیند آمارهای ارائه شده از بنیاد فارابی و چند منبع رسمی دیگر از جمله خبرآنلاین و خبرگزاری ایسنا باشد.

دیگر فیلم های پرفروش

"شیش و بش" به کارگردانی بهمن گودرزی: دو میلیارد تومان

"سعادت‌آباد" ساخته مازیار میری: یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان

"یه حبه قند" ساخته رضا میرکریمی: یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان

"مردان مریخی، زنان ونوسی" ساخته کاظم راست‌گفتار:یک میلیارد و ۸۸ میلیون تومان

"اخلاقتو خوب کن" ساخته مسعود اطیابی: یک میلیارد و ۵۰ میلیون تومان

فیلم "اخراجی ها۳ " ساخته مسعود ده نمکی که به دنبال موفقیت و فروش بالای قسمت های اول و دوم این فیلم در گیشه ساخته شد، با فروش پنج میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی در سینماهای تهران و شهرستان‌ها، صدرنشین اکران سال ۱۳۹۰ شد. فروش این فیلم‌ در سینماهای تهران، دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و در شهرستان‌ها، ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بوده است. با این حال بر اساس گزارش ایسنا، این فیلم، به عنوان پرمخاطب‌ترین فیلم سال، تنها توانست ۳.۶ درصد از جمعیت کل کشور را به سینما‌ها جذب کند.

رتبه دوم جدول پرفروش ترین فیلم های سال گذشته، به فیلم کمدی "ورود آقایان ممنوع" ساخته رامبد جوان اختصاص دارد. این فیلم در تهران ‌دو میلیارد و ۴۱۰ میلیون تومان و در شهرستان‌ها، یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان فروخت و مجموع فروش آن به ۳ میلیارد و ۸۶۰ میلیون تومان رسید.

فیلم "جدایی نادر از سیمین" ساخته اصغر فرهادی، علیرغم همه موفقیت های بین المللی آن از جمله موفقیت در اسکار و گلدن گلوب، نتوانست در رتبه اول یا دوم جدول فیلم های پرفروش سال گذشته قرار گیرد و با فروش سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون در تهران و شهرستان ها، در مقام سوم فیلم‌های پرفروش سال گذشته قرار گرفت.

فیلم "راه آبی ابریشم" به کارگردانی محمدرضا بزرگ‌نیا که یکی از پر هزینه‌ترین فیلم‌های تولید شده در سال گذشته بود و تصور می شد که با داشتن بازیگرانی چون عزت الله انتظامی، رضا کیانیان، داریوش ارجمند، پگاه آهنگرانی و بهرام رادان، به فروش بالایی دست پیدا کند، تنها ۲۹۳ میلیون تومان فروخت و نتوانست حتی سرمایه بخش دولتی یعنی بنیاد سینمایی فارابی را هم بازگرداند و توقعاتی را که از آن انتظار می‌رفت، برآورده سازد.

انحلال خانه سینما

انحلال و بسته شدن خانه سینما یکی از ناگوارترین اتفاق هایی بود که در طول سی سال تاریخ سینمای بعد از انقلاب در ایران اتفاق افتاد

سرانجام پس از مدت ها کشمکش بین خانه سینما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هیئت رسیدگی به امور مراکز فرهنگی این وزارتخانه، روز سه‌شنبه ۱۳ دی‌ماه، دستور انحلال خانه سینما را صادر کرد.

خانه سینما، بزرگ‌ترین نهاد صنفی سینماگران ایران است که در سال ۱۳۶۵ برای بهبود وضعیت رفاهی و صنفی شاغلان سینما تاسیس شد و فعالیت رسمی خود را سال ۱۳۷۲ آغاز کرد. این نهاد نیمه مستقل و غیر دولتی، در دو سال گذشته، بر سر سیاست‌های سینمایی با وزارت ارشاد اختلاف نظر داشته است.

وزارت ارشاد با صدور "دستور انحلال" خانه سینما، استمرار فعالیت این تشکل صنفی را "فاقد وجاهت قانونی" اعلام کرد.

پیشتر وزارت ارشاد از خانه سینما شکایت کرده و اساسنامه جدید این تشکیلات سینمایی را که در سال ۱۳۸۷ تصویب شده بود و همچنین فعالیت‌های این موسسه را "غیر‌قانونی" خوانده و خواهان جلوگیری از این فعالیت ها و همچنین ابطال اساسنامه آن شده بود.

محمد حسینی، وزیر ارشاد روز ۱۴ دی ماه در یک برنامه زنده تلویزیونی، درباره انحلال خانه سینما گفته بود: " مرور زمان یک کار غیرقانونی را قانونی نمی‌کند. بیش از دو سال در این مسئله همراهی کردیم و سعی کردیم بحث رسانه‌ای نشود، اما توجه نشد و موضوع این چنین پیش رفت."

انحلال خانه سینما، در ادامه تلاش مستمر دولت (معاونت سینمایی وزارت ارشاد) در طی سال های اخیر برای کنترل همه جانبه سینمای ایران صورت گرفت. مدیران خانه سینما و بسیاری از سینماگران مستقل، ادعای وزارت ارشاد و معاونت امور سینمایی در مورد نداشتن "وجاهت قانونی" خانه سینما و اساسنامه آن را تنها بهانه ای برای حذف نهاد های مستقل و دولتی کردن کامل سینما در ایران می دانند.

در ظرف چند سال گذشته، مسئولان معاونت سینمایی و ارشاد، بارها سینماگران مستقل و اعضای خانه سینما را به همدستی با بیگانگان، سیاه نمایی و اقدام علیه امنیت ملی متهم کردند. فیلمسازان مستند به جرم نمایش فیلم هایشان در بی بی سی، دستگیر و زندانی شدند و مسئولان سینمایی وزارت ارشاد نیز همصدا با مقامات امنیتی، آنها را محکوم کردند و خواهان مجازات آنها شدند.

سازمان سینمایی و جایگاه آن

"طرح تشکیل سازمان سینمایی کشور از اواخر سال ۸۹ و به دنبال شدت گرفتن اختلاف بین خانه سینما و معاونت سینمایی وزارت ارشاد مطرح شد و سرانجام در تیر ماه سال ۹۰ تشکیل این سازمان به طور رسمی به تصویب دولت رسید"

به دنبال انحلال خانه سینما، سید محمد حسینی٬ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آغاز به کار ارگان دولتی جدیدی به نام "سازمان سینمایی" را اعلام کرد که به گفته او، با هدف مقابله با " جنگ نرم و فرهنگی" تشکیل شده است. این سازمان که زیر نظر رئیس جمهور اداره می‌شود، در واقع همان "معاونت سینمایی وزارت ارشاد" است و در زیر مجموعه این وزارتخانه باقی خواهد ماند اما به گفته آقای وزیر، از "استقلال نسبی" هم برخوردار بوده و بودجه مستقل خود را خواهد داشت.

علیرضا سجادپور، مدیرکل اداره نظارت بر نمایش وزارت ارشاد روز دوم دی ماه در برنامه تلویزیونی هفت اعلام کرد که برنامه معاونت سینمایی، انحلال خانه سینما و جمع کردن صنوف سینمایی زیر سقف جدیدی به نام "سازمان سینمایی" است که تشکلی صددرصد دولتی است.

طرح تشکیل سازمان سینمایی کشور از اواخر سال ۸۹ و به دنبال شدت گرفتن اختلاف بین خانه سینما و معاونت سینمایی وزارت ارشاد مطرح شد و سرانجام در تیر ماه سال ۹۰ تشکیل این سازمان به طور رسمی به تصویب دولت رسید.

به اعتقاد برخی از سینماگران، تاسیس سازمان سینمایی در واقع گامی در جهت دولتی کردن کامل سینما و محدود کردن سینمای مستقل در ایران است.

به گفته ابوالحسن داوودی، کارگردان و از مسئولان سابق خانه سینما، تشکیل سازمان سینمایی، باعث ایجاد محدودیت‌های بیشتر، انحصار فعالیت‌ها در دست یک ارگان و ایجاد کانون‌های قدرتمند در پیرامون آن خواهد شد. داوودی در انتقاد از ایده وزارت ارشاد برای تشکیل سازمان سینمایی گفت: "در شرایطی که تعاریف عام پذیرفته شده‌ای در فضای فرهنگی کشور از قوانین وجود ندارد، قانونی کردن و متعهد کردن یک طرفه برخی مسائل در قالب یک سازمان دولتی به صلاح سینماگران نیست."

بهمن فرمان آرا کارگردان سرشناس سینمای ایران نیز تنها دلیل ایجاد "سازمان سینمایی" را "تسویه‌حساب با خانه سینما و اصناف زیرمجموعه آن" دانست و در یادداشت خود خطاب به وزیر ارشاد نوشت: " ایجاد یک سازمان جدید از صفر درد اصلی سینمای ما را درمان نمی‌کند، چون درد اصلی سینمای ما ندانم‌کاری معاونت سینمایی است و بس".

در حال حاضر جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر ارشاد، مسئولیت "سازمان سینمایی" را به عهده دارد.

درخشش جهانی سینمای ایران

فیلم جدایی نادر از سیمین نخستین اسکار را برای ایران به ارمغان آورد

سرانجام پس از سال ها انتظار، اصغر فرهادی، سینماگر خلاق ایرانی، توانست با فیلم موفق و تاثیرگذار خود، "جدایی نادر از سیمین"، بعد از کسب موفقیت در گلدن گلوب و ده ها محافل سینمایی معتبر بین المللی دیگر، جایزه اسکار را برای سینمای ایران به ارمغان آورد.

سینمای ایران، علیرغم موفقیت های جهانی آن، کمتر این بخت را داشت که وارد بازار جهانی فیلم شود و بتواند سرمایه های جهانی را نیز جذب بازار داخلی کند. موفقیت جهانی سینمای ایران قبل از موفقیت فیلم فرهادی، بیشتر در فضای محدود جشنواره های سینمایی و محافل هنری سینمای جهان بوده و کمتر فیلمی از ایران داشتیم که پخش کننده وسیعی در سطح فیلم «جدایی نادر از سیمین» داشته باشد و همزمان در سینماهای اروپا و آمریکا به نمایش عمومی درآید، تا این حد مورد استقبال عامه سینمارو قرار گیرد و این همه نقد و مطلب درباره آن منتشر شود.

جایزه اسکار و موفقیت های جهانی دیگر فرهادی، علاوه بر آنکه بیانگر ظرفیت های بالای سینمای ایران بود، ثابت کرد که سینمای مستقل و اندیشمندانه ایران، علیرغم فشارها، محدودیت ها و موانع سخت داخلی، همچنان به حیات خود ادامه می دهد و می تواند در عرصه حهانی بدرخشد و افتخارآفرین باشد.

سی امین جشنواره فیلم فجر

برگزیدگان سی امین دوره جشنواره فیلم فجر

دیپلم افتخار بهترین فیلم: سعید سعدی برای فیلم "روزهای زندگی" و رضا رخشانی برای فیلم "ضد گلوله"

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی: پرویز شیخ طادی برای "روزهای زندگی"

جایزه ویژه هیات داوران: داریوش مهرجویی برای " نارنجی پوش"

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه تالیفی: مصطفی کیایی برای "ضد گلوله"

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی: علی مصفا برای "پله آخر"

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم: حسین علیزاده برای موسیقی "ملکه"

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن: هنگامه قاضیانی برای "روزهای زندگی"

دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن: بهناز جعفری برای "تلفن همراه رئیس جمهور"

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد: فرهاد اصلانی برای مجموعه فیلم هایش در جشنواره

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: یکتا ناصر برای "یکی می خواهد باهات حرف بزنه"

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: اکبر عبدی برای "خوابم می آد"

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری: امیر کرمی برای "روزهای زندگی"

سیمرغ بلورین بهترین تدوین: هایده صفی یاری برای "نارنجی پوش"

خشم و نارضایتی و سرخوردگی سینماگران ایرانی از انحلال خانه سینما به وسیله دولت، باعث نشد که آنها در اعتراض به این اقدام دولت، جشنواره دولتی فیلم فجر را تحریم کرده و از شرکت در آن خودداری کنند و برخلاف آنچه که تصور می شد، سی امین دوره جشنواره فیلم فجر، اگرچه در فضایی ملتهب و دلسردکننده اما با حضور فعال و گسترده فیلمسازان ایرانی برگزار شد.

جشنواره فجر، جشنواره ای کاملا دولتی است اما علیرغم دولتی بودن و حاکمیت نگاه ایدئولوژیک و سیاسی بر آن، هنوز مهم ترین رویداد سینمایی در ایران محسوب می شود و به نوعی ویترین سینمای ایران در طی یک سال به حساب می آید و مهم ترین فیلم های تولید شده در طی یک سال را می توان یک جا در آنجا به تماشا نشست و به ارزیابی وضعیت کمی و کیفی سینمای ایران پرداخت.

در سال گذشته ۳۲ فیلم در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره فیلم فجر که مهم ترین بخش این جشنواره و در واقع کارنامه یک سال فعالیت سینماگران ایرانی است، به نمایش درآمد.

از سوی دیگر، مسئولان سینمایی با نمایش تعدادی از فیلم های برجسته سال گذشته سینمای جهان مثل "اسب تورین" بلاتار، "درخت زندگی" ترنس مالیک و همچنین "هیوگو" مارتین اسکورسیزی، سعی کردند علاقمندان بسیاری را که حسرت تماشای این فیلم ها بر پرده بزرگ سینما را دارند، به جشنواره کشانده و به اصطلاح تنور آن را داغ تر سازند.

در سی امین دوره جشنواره فیلم فجر، یدالله صمدی، مجید انتظامی، داوود میرباقری، ابوالقاسم طالبی، احمدرضا معتمدی، داوود رشیدی، علیرضا رئیسیان، اسفندیار شهیدی و جمال شورجه، فیلم های بخش مسابقه سینمای ایران (سودای سیمرغ) را داوری کردند.

ممیزی و توقیف فیلم ها

سخت گیری و تاخیر طولانی وزارت ارشاد در صدور مجوز نمایش برای فیلم ها، اضافه شدن تعداد فیلم های توقیفی و محدودیت های ایجاد شده از سوی اداره نظارت و ارزشیابی وزارت ارشاد، از مسائل مهم و بحث برانگیز سال گذشته و یکی از دلایل مهم نارضایتی فیلمسازان و تهیه کنندگان ایرانی از سیاست های سینمایی وزارت ارشاد بود.

به دلیل همین سیاست ها، برخی از فیلم‌های مطرح تولید شده در سال گذشته از جمله فیلم های "گزارش یک جشن" ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا و "خیابان‌های آرام" ساخته کمال تبریزی، به خاطر داشتن مشکلات ممیزی، مجوز نمایش به آنها داده نشد و در نتیجه رنگ پرده را به خود ندیدند.

"گزارش یک جشن" آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیاست که در بیست ونهمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش درآمد و مضمونی اجتماعی و انتقادی دارد. رضا کیانیان، مریلا زارعی، رویا تیموریان، طناز طباطبایی و داریوش ارجمند از جمله بازیگران این فیلم اند.

"برخی از فیلم‌های مطرح تولید شده در سال گذشته از جمله فیلم های "گزارش یک جشن" ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا و "خیابان‌های آرام" ساخته کمال تبریزی، به خاطر داشتن مشکلات ممیزی، مجوز نمایش به آنها داده نشد و در نتیجه رنگ پرده را به خود ندیدند"

با این حال در سال قبل، برخی از تولیدات سینمای ایران که در سال های گذشته به دلیل داشتن مشکلات ممیزی توقیف شده بودند، از توقیف درآمده و به روی پرده رفتند. از جمله این فیلم ها، فیلم "شبانه روز" ساخته کیوان علی محمدی و امید بنکدار بود که سال ها اجازه نمایش نداشت اما سرانجام در سال گذشته برای آن پروانه نمایش صادر شد.

وزارت ارشاد همچنین، علاوه بر فیلم "شبانه روز"، پروانه نمایش فیلم های‌ "سفر سرخ" به کارگردانی حمید فرخ‌نژاد و "صد سال به این سال ها" ساخته سامان مقدم را پس از مدت ها توقیف، صادر کرد.

این فیلم که در ژانر جنگ ساخته شده، داستان تعدادی از نیروی‌های مردمی است که در روز سقوط خرمشهر، به همراه دو مجروح و دو پرستار و گروهی از مردم به قصد خروج از شهر به پلی می رسند که به دست نیروهای ارتش عراق افتاده است.

فیلم "صد سال به این سال ها" به کارگردانی سامان مقدم (کارگردان "کافه ستاره") نیز پنج سال قبل در سال ۱۳۸۶ ساخته شد اما به دلایل متعدد توقیف شد.

فیلم "زندگی با چشمان بسته" به کارگردانی رسول صدرعاملی نیز پس از دو سال وقفه سرانجام در تهران به نمایش درآمد.

زندانی و ممنوع الخروج کردن سینماگران

در سال ۹۰، بیکاری و خانه نشینی برخی از سینماگران مطرح سینمای ایران از جمله جعفر پناهی به دلیل دیدگاه های انتقادی یا سیاسی آنها ادامه یافت و تعدادی از بازیگران زن و چند سینماگر مستند نیز به بهانه های امنیتی، دستگیر و زندانی شدند.

اعلام صدور حکم قطعی برای جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، شاید بعد از خبر انحلال خانه سینما، ناگوارترین خبر برای اهالی سینمای ایران بود. دو فیلمسازی که با فیلم هایشان، اعتبار بسیاری در عرصه جهانی برای سینمای ایران کسب کردند اما به اتهام "اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام" به زندان و محرومیت از فیلمسازی محکوم شدند.

مهناز محمدی (مستند ساز)، پگاه آهنگرانی (بازیگر سینما)، مرضیه وفامهر (بازیگر تئاتر و سینما)، از جمله زنان سینماگری بودند که در سال گذشته به اتهام ساختن فیلم های بدون مجوز یا بازی در فیلم های "غیرقانونی" دستگیر و زندانی شده اما پس از مدتی به صورت مشروط و با سپردن وثیقه از زندان آزاد شدند.

در سال گذشته همچنین، پنج مستندساز (هادی آفریده، شهنام بازدار، ناصر صفاریان، محسن شهرنازدار و مجتبی میرطهماسب) و یک تهیه کننده (کتایون شهابی) نیز به اتهام همکاری با بخش فارسی بی بی سی، روانه زندان شدند اما آنها نیز پس از مدتی به صورت مشروط و با قید وثیقه آزاد شدند.

به دنبال دستگیری این افراد، بی بی سی فارسی با انتشار بیانیه ای، همکاری این سینماگران با بی بی سی را رد کرد و اعلام کرد که آنها «مستندسازانی مستقل هستند که آثارشان در جشنواره ها و سایر رویدادهای بین المللی به نمایش درآمده است و تلویزیون بی بی سی فارسی به شیوه رایج برنامه آپارات (مخصوص پخش فیلم های مستند)، حق پخش این فیلم ها را خریده... وسفارش ساخت شان را نداده بود."

از سوی دیگر، بهمن فرمان‌آرا، کارگردان و تهیه‌کننده سینمای ایران نیز به دنبال انتقادات شدیدش از وضعیت سینما در ایران، ممنوع‌الخروج شد اگرچه دلایل ممنوع الخروج شدن آقای فرمان آرا هرگز به صورت رسمی اعلام نشد.

پسر الیور استون در ایران

"مهناز محمدی (مستند ساز)، پگاه آهنگرانی (بازیگر سینما)، مرضیه وفامهر (بازیگر تئاتر و سینما)، از جمله زنان سینماگری بودند که در سال گذشته به اتهام ساختن فیلم های بدون مجوز یا بازی در فیلم های "غیرقانونی" دستگیر و زندانی شده اما پس از مدتی به صورت مشروط و با سپردن وثیقه از زندان آزاد شدند"

یکی از جنحالی ترین رویدادهای سینمایی سال نود، سفر ناگهانی شان استون پسر الیور استون کارگردان مطرح سینمای آمریکا و سازنده آثاری چون "جوخه"، "جی اف کی"، "وال استریت"، "متولد چهارم جولای" و "نیکسن" و "دبلیو" به ایران بود.

حضور شان استون در ایران و انتقاداتش از هالیوود و نظام سیاسی آمریکا و در ادامه آن، ماجرای مسلمان شدن یا نشدنش و تغییر نامش به "شان علی استون"، مورد بهره برداری تبلیغاتی و سیاسی وسیع مسئولان دولت و رسانه های دولتی در ایران قرار گرفت.

شان استون همچنین اعلام کرد که قصد دارد فیلمی در مورد "مولانا" بسازد که به گفته او پروژه ای چند میلیون دلاری است و فعلا در مرحله پیش‌تولید است.

درگذشتگان سینمای ایران

در سال۹۰، چند تن از سینماگران ایرانی روی در نقاب خاک کشیدند.

رضا بدیعی، کارگردان ایرانی مقیم آمریکا یکی دیگر از درگذشتگان سال ۹۰ بود که در سن ۸۱ سالگی در شهر لس آنجلس آمریکا از دنیا رفت.

رضا بدیعی نخستین ایرانی ای بود که پا به سینمای هالیوود گذاشت و توانست در سیستم سینمایی و تلویزیونی آمریکا جای مهمی برای خود دست و پا کند. او سازنده سریال های پرطرفدار و محبوب تلویزیونی مثل "بالاتر از خطر"، "مرد شش میلیون دلاری" و "هاوایی فایو او" بود.

فرانک میری، بازیگر جوان سینما و تئاتر نیز بر اثر سکته قلبی درگذشت. فرانک میری بیشتر در زمینه تئاتر فعالیت داشت اما در چند فیلم سینمایی از جمله "پرونده هاوانا" ساخته علیرضا رئیسیان و "جایی برای زندگی" به کارگردانی محمد بزرگ‌نیا نیز بازی کرده بود.

رضا بدیعی کارگردان ایرانی نخستین ایرانی ای بود که پا به سینمای ایران گذاشت

عبدالله بوتیمار، بازیگر قدیمی سینمای ایران نیز به دنبال سکته مغزی و مدت ها ماندن در وضعیت کما، سرانجام روز ۲۷ دی ماه درگذشت.

بوتیمار از پرکارترین بازیگران دهه های چهل و پنجاه سینمای ایران بود و در ۴۷ فیلم سینمایی بازی کرد. او با برخی از کارگردان های پرکار و مطرح سینمای فارسی از جمله ساموئل خاچیکیان، اسماعیل ریاحی، اسماعیل پورسعید و رضا صفایی همکاری داشت و شهرت او به خاطر ایفای نقش در فیلم های پلیسی و جنایی دهه چهل و پنجاه سینمای ایران بود.

"دلهره"، "ضربت"، "یک قدم تا مرگ"، "اضطراب"، "دزد سیاهپوش"، "سرسام"، "بی عشق هرگز"، "شیطان در می زند"، "جاده مرگ"، "موسرخه" و "عصیان"، از جمله معروف ترین فیلم هایی است که بوتیمار در آنها بازی کرده است.

شاه علی سرخانی، بازیگر سینما و تلویزیون که آخرین فیلمش "آلزایمر"، چند روز قبل ازمرگش روی پرده سینماها بود، به دنبال یک تصادف، در بیمارستان مدائن تهران درگذشت. دختر شاه پریون، دوشیزه، نغمه، هفت پرده و فصل پنجم، از جمله فیلم هایی است که شاه علی سرخانی در آنها بازی کرده بود. سرخانی علاوه بر سینما در سریال های تلویزیون هم بازی کرد و آخرین نقش او در فیلم تلویزیونی "رقص روی یخ" به کارگردانی مجید اسماعیلی بود.

علیرضا احمد زاده، منتقد و نویسنده تئاتر و سینما هم در شهریور ۱۳۹۰بر اثر ایست قلبی در تهران درگذشت. کتا‌ب‌های "تدوینگران سینما"،‌ "آهنگسازان فیلم"، "راشومون"، "فرهنگ واژگان سینما"، "فرهنگ واژگان تئاتری" و نمایشنامه‌های "شبانه"، "استخوان، فالخن و چیزهای دیگر"، "فکر کردن ممنوع" از نوشته های منتشر شده علیرضا احمدزاده است.

مجید فروغی، بازیگر قدیمی تئاتر ایران نیز به دنبال یک دوره‌ طولانی بیماری، در آبان ماه۱۳۹۰ در بیمارستان بوعلی تهران از دنیا رفت. فروغی متولد ۱۳۴۰ بود و در کارنامه حرفه ای او، همکاری با هنرمندانی چون مجید جعفری،‌ هوشنگ حسامی‌، عنایت بخشی ، علی نصیریان، افشین هاشمی،‌ جمشید جهان زاده‌، سیدجواد هاشمی‌، و داوود فتحعلی بیگی به چشم می‌خورد.



:: برچسب‌ها: زمستان , نیویورک شهرستان ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا ، زنان قایقران قهرمان كشورمان در مواد مختلف قایقرانی آبهای آرام و كانوپولو در سال جاری توانستند با كسب 8 مدال طلا، 8 نقره و یك برنز در رقابتهای قهرمانی آسیا كارنامه درخشانی از خود بجای بگذارند.

كسب این مقام ها در ورزش بانوان در رشته قایقرانی می تواند جایگاهی را در سطح این قاره كهن برای بانوان كشورمان فراهم نماید و قایقرانی ایران را به عنوان یكی از قطب های قایقرانی آسیا به جهانیان بشناساند.

بانوان ایران در سال جاری با تلاش و همت خود توانستند در رقابتهای قایقرانی كانوپولو و آبهای آرام قهرمانی آسیا به مدالهای رنگارنگ دست یابند.

اعم مدال های كسب شده در این دو رشته به این شرح است :

در رشته كانوپولو تیم بانوان بزرگسال كشورمان متشكل از دلارام مرزآبادی ، فرشته حسینی ، میترا خباز عاشور ، الهه پورمیدیان ، بهنوش رحمانی ، شیوا مولوی نیا ، ریحانه عمرو ، الهام تحقیقی و سونیا گناری به مدال طلای قهرمانی آسیا دست یافتند.

در رشته كایاك معلولاون قهرمانی آسیا شهلا بروزی راد مدال طلا را به گردن آویخت.

همچنین آرزو حكیمی در رشته كایاك یك نفره 200 متر جوانان قهرمانی آسیا و كایاك یك نفره 500 متر جوانان آسیا به مدال با ارزش طلا دست یافت و دو مدال زرین را به گردن آویخت .

در رشته كایاك دونفره مسافت 500 متر جوانان انیسه رهرو و هدیه كاظمی توانستند به مدال طلای آسیا دست یابند و برگ زرین دیگر را به جمع طلایی بانوان ایران بی افزایند.

همچنین آرزو حكیمی در رقابتهای كایاك كی نفره مسافت 1000 متر جوانان آسیا بار دیگر درخشید و توانست مدال با ارزش طلای این ماده را به خود اختصاص دهد و جمع مدال های طلای خود را به عدد 3 برساند.

هدیه كاظمی و انیسه رهرو بار دیگر در رشته كایاك دونفره 1000 متر جوانان قهرمانی آسیا پرچم دار طلایی قایقرانی ایران را بدست گرفتند و دومین مدال طلای آسیایی را به گردن آویختند.

آخرین قایقران طلایی ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا در رشته كانو یك نفره 200 متر جوانان را هیوا افضلی بدست آورد و افتخاری بر افتخارات قایقرانی بانوان ایران افزود.

در رشته كایاك چهار نفره مسافت 500 متر بزرگسالان متشكل از آرزو معتمدی ، نجمه سجادی ، راحله محمد میرزایی و سیما عروجی مدال نقره این رشته آسیا را بدست آوردند.

آرزو معتمدی در رشته كایاك یك نفره مسافت 1000 متر بزرگسالان قهرمانی آسیا به مدال نقره دست یافت .

همچنین سیما عروجی و نجمه سجادی در رشته كایاك دونفره مسافت 1000 متر قهرمانی آسیا توادنست به مدال نقره دست یافتند و دومین مدال نقره را در كارنامه خود به ثبت رسانند.



:: برچسب‌ها: طبیعت ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز شنبه ایرنا، این تیم در 10 بازی خود در نیم فصل دوم لیگ برتر با كسب 3پیروزی ،4 تساوی و سه شكست ، 13 امتیاز به اندوخته های خود در نیم فصل اول اضافه كرده است.

صبا ، در نیم فصل اول در 17 بازی خود 29 امتیاز كسب كرد و هم اكنون با 42 امتیاز در رده پنجم لیگ برتر قرار گرفته است.

این تیم ، در 10 بازی انجام شده خود در نیم فصل دوم سه پیروزی را مقابل تیم های سپاهان اصفهان ، مس سرچشمه كرمان و راه آهن شهرری به دست آورد. همچنین در مقابل تراكتور سازی تبریز ، سایپای البرز ، شاهین بوشهر و پرسپولیس تهران به چهار تساوی رسید،اما در مقابل سه تیم ملوان انزلی ، فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان كه هر سه شكست در خارج از خانه سه باخت را تحمل كرد.

درخشان ترین نتیجه صبا در نیم فصل دوم ، به بازی هفته نوزدهم این تیم مقابل سپاهان در اصفهان بر می گردد كه در آن بازی صبا میزبان خود را كه هم اكنون صدر نشین لیگ برتر است با نتیجه دو بر یك شكست داد.

صبا در بازی های نیم فصل دوم 13 بار موفق به گلزنی شد و هم چنین 14 بار دروازه این تیم توسط بازیكنان حریف باز شده است.

این آمار در حالی رقم خورده است كه صبا در ده بازی ابتدایی خود در نیم فصل اول 19 امتیاز را كسب كرده بود و هم اكنون در فاصله 7 هفته به پایان بازی های لیگ برتر آخرین شانس ها را در پی كسب سهمیه آسیایی بازی های لیگ قهرمانان آسیا دنبال می كند.

صبا در ادامه یازدهمین لیگ برتر فوتبال ایران در خانه خود ، پذیرای نفت آبادان ، نفت تهران ومس كرمان خواهد بود و در خارج از خانه نیز به مصاف شهرداری تبریز،استقلال تهران ، داماش گیلان و فجر سپاسی شیراز خواهد رفت.

صبا كه هم اكنون با كسب 42 امتیاز در رده پنجم لیگ برتر فوتبال ایران قرار دارد به منظور كسب سهمیه آسیایی نیاز به كسب حداكثر امتیازات در 7 بازی آینده خود دارد.

تیم فوتبال صبای قم در هفته بیست و هشتم از رقابت های لیگ برتر امروز شنبه میهمان شهرداری تبریز خواهد بود.

ك/47408 / 556



:: برچسب‌ها: خیابان ,
:: بازدید از این مطلب : 234
|
امتیاز مطلب : 21
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس از سنگاپور،‌ شاخص قیمت نفت برای تحویل در ماه آوریل ( فروردین/ اردیبهشت) در معاملات الكترونیكی بورس نیویورك با 45 سنت افزایش به 105.56 دلار برای هر بشكه رسید.

همچنین قیمت نفت 'برنت' برای تحویل در ماه مه (اردیبهشت / خرداد ) با 50 سنت افزایش به 123.10 دلار برای هر بشكه در 'لندن' رسید.

بر پایه این گزارش،‌ به دنبال انتشار گزارش هایی مبنی بر اینكه آمریكا و انگلیس جهت كاهش قیمت نفت،‌ ذخایر نفتی خود را آزاد می كنند، ‌قیمت ها به طور مختصری در روز پنج شنبه كاهش یافت. با وجود این،‌ كاخ سفید این گزارش ها را تكذیب كرد.

بعضی از تحلیلگران نیز بر این باورند كه آزاد كردن ذخایر نفتی از سوی آمریكا نقش بسزایی در كاهش قیمت ها نخواهد داشت.

موسسه تحلیلگر انرژی 'ریتربوش و گروه های وابسته' در گزارشی اعلام كرد: تاثیری كه انتشار ذخایر نفتی روی قیمت ها می گذارد،‌ بیشتر جنبه روانی دارد.

مترجمام**9200**1369



:: برچسب‌ها: به من ,
:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

سلطان جنگل با چهار تا دندان نیش خنجری در برابر جانورهای بی سلاح.

بعضیها فکر می کنند اگر کسی آدمیزاد را با حیوانات مقایسه بکند، این کارش اهانت به اشرف مخلوقات خداست! ولی همین بعضیها اگر به یکیشان بگویید: «تو آدم شیر دلی هستی!» بدش که نمی آید، هیچ، خیلی هم به خودش می بالد.

حالا اگر از همین یکی از بعضیها بپرسید: «شیر چه کار می کند که شجاعت حساب می شود؟ بله؟ به جانورهای ضعیف تر از خودش که طبیعت به آنها پنجه های گاز انبری و دندانهای خنجری نداده است، حمله می کند و آنها را تکّه پاره می کند و می بلعد؟ این شجاعت است؟ این کار شیر چه فضیلتی دارد که شجاعت حساب بشود؟

خیال کنید من شیر هستم و سیصد چهارصد متری دنبال یک گلّه گوزن دویده ام، و به ضعیف ترین آنها که زور دویدنش برای نجاتش کافی نبوده است، چنگال بند کرده ام و چهارتا دندان بلند و سرنیزه ای ام را فرو کرده ام توی گلوش و نفسش را بند آورده ام و خونش را جاری کرده ام و مشغول صرف غذا شده ام. خوب، این کجاش شجاعت است و چه جور دلی می خواهد؟ دل شیر؟ نه خیر، آقا، به من بگویید «بزدل»، کمتر بدم می آید تا بگویید «شیر دل».

مقایسه ای که من در ذهن دارم، از این جور مقایسه ها نیست، که بگویم شجاع مثل شیر، ترسو مثل بز، مکّار مثل روباه، موذی مثل موش، با وفا مثل سگ، بی چشم و رو مثل گربه، زشت مثل میمون، احمق مثل خر، نجیب مثل اسب، و امثال اینها! نه خیر! مقایسه ای که من می خواهم بکنم، به شباهتهای جسمی و خُلقی حیوانات و آدمیزاد هیچ ربطی ندارد. برعکس، می خواهم از بعضی «بی شباهتی»های آدمیزاد و حیوانات حرف بزنم.

مثلاً همین شیر که هیچ شجاع هم نیست و موجود ابله تنه لش ضعیف کشی است، در جامعه ای زندگی می کند که قانونش این است که هرکس کارنکند، صاحب هیچ جیز نیست و باید از گرسنگی بمیرد. شما هیچوقت دیده اید یا شنیده اید که یک شیر بیاید چند تا بچّه شیر را جلو چشم پدرها و مادرهاشان تکّه پاره بکند و با این زهر چشم گرفتن، به همۀ شیرهای بیشه اعلام بکند که:

نه خیر، آقا، به من بگویید «بزدل»، کمتر بدم می آید تا بگویید «شیر دل».

«آهای، بدانید و آگاه باشید که این بیشه مال پدرِ پدرِ پدر بزرگ من بوده است که او هم آن را از پدر پدر پدربزگش به ارث برده بوده است. ارث سرمایه است، سرمایه هم مال من است. شما نمی توانید و حقّ ندارید مفت و مجانی توی این بیشه برای خودتان شکار بکنید و هرچی شکار می کنید، بخورید و حقّ قانونی صاحب ملک و صاحب سرمایه و ارباب و مدیر و رئیس و همه کارۀ بیشه را نپرادزید!»

و بعد که دید همه از ترس ساکت مانده اند، بگوید: «از امروز هرچی شکار کردید، می آورید اینجا به مأمورهای من که گوشها و دمشان قرمز است، تحویل می دهید. وقتی خواستید بروید، جیرۀ روزانه تان را می گیرید و می روید و دعایش را به جان من می کنید!»

نه خیر، همچین قراری را هیچ حیوانی قبول نمی کند! حیوانات فقط برده و نوکر و خدمتکار و کارمند شکم خودشان هستند!

حالا من به شرکتهای بزرگ نفتی و دارویی و بانکی و خدماتی و اسلحه سازی و غیره سازی و غیره بازی، کاری ندارم. بیاییم در دنیای متمدن آدمیزادی امروز فقط یک شرکت فروشگاه زنجیره ای را در نظر بگیریم که بیشتر اجناسش با مواد خام ارزان و دستمزد ناچیز در کشورهای جهان سوّم تهیه می شود، و صاحبهای اصلیش را هیچکس نمی بیند. همین شرکت اگر در یک سال سود خالصش از پانصد میلیون پوند کمتر باشد، مأمورهاش که گوشها و دمشان هم قرمز نیست، به رسم خوشخدمتی برای ارباب بیچاره شان آه و ناله سرمی دهند!

نه خیر، حیوان و آدمیزاد آب و آتشند. با هم قابل مقایسه نیستند!



:: برچسب‌ها: آیفون ,
:: بازدید از این مطلب : 292
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش عصر جمعه خبرنگار ایرنا 'آلبرتو كاستا' در نشست خبری قبل از بازی دو تیم نفت آبادان و مس سرچشمه افزود: درست است كه مس سرچشمه شرایط بدی در جدول دارد اما نباید این تیم را دست كم بگیریم.

وی اظهار داشت: به تیم مس سرچشمه و بازیكنان این تیم احترام می گذارم اما در این بازی ما بیشتر از آنها به سه امتیاز نیاز داریم.

سرمربی پرتغالی نفت آبادان گفت: تیم را از لحاظ روحی روانی آماده این بازی كرده ایم و باید مقابل مس سرچشمه محتاط باشیم.

كاستا ادامه داد: باید از سوت آغاز كنترل بازی را در اختیار بگیریم و مانع از وقت كشی حریف شویم.

وی افزود: برای ما مهم كسب سه امتیاز است و این سه امتیاز می تواند با زدن یك گل هم بدست آید.

سرمربی تیم نفت تصریح كرد: اولویت ما ابتدا ارائه بازی زیبا و بعد كسب سه امتیاز است و بعد از آن به زدن گل های بیشتر فكر می كنیم.

كاستا از هواداران آبادانی خواست در این بازی مانند گذشته حامی تیم صنعت نفت باشند و گفت: برای پیروزی بر مس سرچشمه به حمایت هواداران دو آتشه خود نیاز داریم و حضور پرتعداد آنها در ورزشگاه به سود ما خواهد بود.

تیم فوتبال نفت آبادان فردا و از هفته بیست و هشتم لیگ برتر میزبان مس سرچشمه است.ك/3 7104



:: برچسب‌ها: سقوط , حیوانات , واشنگتن ,
:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز جمعه ایرنا از سازمان سینمایی، در این ملاقات كه روز گذشته(پنجشنبه) صورت گرفت، جواد شمقدری با اشاره به آنكه پیام فیلم '33 روز' توجه به این نكته مهم بود كه ثابت شود مقاومت مسلحانه پیروزی را به ارمغان آورد، و راه حل نهایی، ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی است.

وی تاكید كرد كه رویكردهای آشتی جویانه، راهكار مقابله با رژیم صهیونیستی نیست، زیرا همانگونه كه شاهد بودیم، فرایند مذاكرات نتیجه ای بدنبال نداشت از این رو هر افتخاری كه در جنگ های 33 روز و 22 روز بدست آمد از بركت مقاومت و آشتی ناپذیری این حركت در منطقه بوده است.

شمقدری با تاكید بر آنكه بیداری اسلامی در خاورمیانه محصول بركات و آثار و پیامدهای مقاومت و پیروزی بر رژیم صهیونیستی در جنگ های 33 روز و 22 روز بود كه برای اولین بار شكست را بر رژیم صهیونیستی تحمیل كرد، مقاومت را به عنوان تنها گزینه مورد توجه قرار داد.

رییس سازمان امور سینمایی یادآوری كرد: این رمز موفقیت و پیروزی است و از این رو در ادامه باید تلاش كرد كه ضمن حفظ وحدت در گروه های مقاومت، رویكرد ضد صهیونیستی در جریان تحولات اسلامی منطقه تقویت، تا پیروزی نهایی محقق و سرزمین های اشغالی آزاد شود.

وی با اشاره به اهمیت ساخت فیلم '33 روز' تاكید كرد كه صهیونیسم و لابی اسراییل كه بر غرب سیطره دارد، از طریق كنترل رسانه ها و بویژه سینما، دنیا را اداره می كند چنانكه بیشتر صاحبان و سرمایه گذاران استودیوها و مراكز تصمیم گیری در هالیوود صهیونیست ها هستند از این رو مقاومت و بیداری اسلامی منطقه برای مقابله با سیطره صهیونیست ها نیاز به یك سازمان مستقل سینمایی دارد تا بتوانند كارهای مشترك انجام داده و سینمای جایگزین پاك در برابر هالیوود ارایه دهند.

شمقدری گفت: سازمان سینمایی جمهوری اسلامی ایران با این هدف جزء اولین مراكزی بود كه پس از پیروزی انقلاب ها در منطقه هیاتی از سینماگران و هنرمندان در مصر و تونس را به ایران دعوت كرد. اما در این سفر روشن شد كه سینماگران دو كشور خیلی پایبند به اسلام نبودند و برخی با اسلام رابطه نداشتند و حتی مخالف بودند.

وی ادامه داد: در حقیقت دو جریان فضای هنری سینمای كشورهای اسلامی را در دست دارد. یكی جریانی كه عقبه روشنفكری چپ دارد و دیگری جریانی كه از غرب تغذیه می كند و غرب زده است. این مساله نشان داد كه اسلامی ها از صحنه هنر سینما غایب هستند و این غیبت برای آینده اسلامگرایی در منطقه خطرناك است.

رییس سازمان امور سینمایی افزود: به هرحال توجه و پیگیری شما در این فضا برای ساخت این فیلم اهمیت زیادی دارد و امیدوارم پس از این بتوانیم وارد مرحله جدی تری برای ساخت این فیلم بشویم.

شمقدری همچنین نكات اصلاحی و اصلاحاتی نیز درباره فیلمنامه به طرف فلسطینی پیشنهاد كرد.

دكتر محمود الزهار نیز با ابراز قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از مقاومت و قضیه فلسطین بویژه ساخت این فیلم اشاره كرد و گفت: با سینمای ایران پس از انقلاب آشنا هستم.

وی ادامه داد: سال 1992 میلادی كه به اردوگاه های فلسطینی در مرز لبنان تبعید شدم در خیمه ها سرگرمی خانواده ها تلویزیون سیاه سفید بود كه فیلم های ایرانی را نمایش می داد. من نسل قدیم و جدید فیلم های مصر را دیدم. سینما و سریال های مصر بر كشورهای عربی سیطره داشت.

وزیر خارجه سابق دولت منتخب فلسطین گفت: آنجا فرق بزرگی در فیلم های ایرانی دیدم و توجهم به فیلم های ایرانی جلب شد. حتی سینمای تركیه چه در محتوا و چه در شكل و ظاهر، اصلا اسلامی نیست. من به شدت تحت تاثیر فیلم '33 روز' قرار گرفتم.

الزهار تاكید كرد: این فیلم هیچ چیزی از نظر هنری و قصه پردازی و تكنیك های فنی سینمایی كم نداشت. با اینكه سه بار كل سریال 'یوسف پیامبر(ع)' را مشاهده كردم هر بار مطلب جدیدی از مشاهده آن كشف كردم، به نحوی كه در تفاسیر آیات قرآن این نكات را متوجه نشدیم.

وی با تشكر مجدد از اهتمام ایران به ساخت فیلم '33 روز' آمادگی حماس را برای هرگونه اطلاعات و همكاری برای ساخت فیلم اعلام و ابراز امیدواری كرد كه ایران بتواند كادر جوان سینمایی فلسطین را آموزش دهد تا سینماگران بزرگ فلسطینی در آینده تربیت شوند.

فراهنگ ** 1983 ** 1071



:: برچسب‌ها: سان فرانسیسکو , شب , انگور چینی ,
:: بازدید از این مطلب : 251
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : شنبه 27 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش عصر جمعه ایرنا، 'جواد كاظمیان' پس از پیروزی 3 بر صفر پرسپولیس برابر نفت تهران در جمع خبرنگاران خاطرنشان كرد: نمایش خوبی برابر نفت تهران داشتیم و باید تلاش كنیم تا در سال آینده نیز همین گونه در زمین ظاهر شویم و به پیروزهای خوب دست پیدا كنیم.

وی افزود: نفت تهران از تیم های خوب لیگ برتر است و كسب پیروزی پرگل برابر آنان كار ساده ای نیست. نفت تیم محكمی است و با ارایه یك نمایش خوب در نیمه دوم باعث شدیم تا تماشاگران شاهد فوتبال زیبا باشند.

مهاجم پرسپولیس در خصوص بازی آینده تیم در لیگ قهرمانان آسیا برابر الشباب امارات اظهار داشت: این بازی برای ما از اهمیت زیادی برخوردار است و باید با برتری درآن شرایط خود را برای صعود به مرحله بعدی هموار كنیم.

كاظمیان ادامه داد: چند سال در این تیم اماراتی حضور داشته ام و از توانایی آنان به خوبی آگاه هستم اما یقین دارم پرسپولیس در برابر الشباب پیروز می شود.

وی در پایان از هواداران پرسپولیس خواست تا در دیدار با نماینده امارات حمایت گسترده ای از تیم خود داشته باشند.

3783**1553



:: برچسب‌ها: روز تعطیل , ظروف چینی , درخت ,
:: بازدید از این مطلب : 254
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 26 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

'محمود شالویی' روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: اجرای قانون اختصاص یك دهم درصد بودجه دستگاه ها و نهادهای دولتی برای خرید آثار هنری، مانند همه قوانین دیگر كشور الزامی است.

وی گفت: همانطور كه همه نهادهای دولتی باید مصوبات مجلس را به خوبی اجرا كنند و درمورد چگونگی اجرا و یا عدم اجرای آن توضیح دهند، قانون خرید آثار هنری نیز دارای ساز و كار قانونی است.

مدیر دفتر هنرهای تجسمی افزود: علاوه بر مفاد آیین نامه كه از دستگاه های دولتی خواسته است تا جمع بندی و گزارش سالانه اجرای قانون خرید آثار هنری را به دولت ارسال كنند، مركز هنرهای تجسمی نیز طی نامه هایی از این نهادها خواسته است تا پیش از تیر ماه گزارش ار اجرایی شدن این قانون را به دفتر ارسال كنند.

وی درمورد فعالیت های مركز هنرهای تجسمی در سال 91 گفت: برگزاری سه دوسالانه خوشنویسی، عكاسی و كاریكاتور در بهار سال آینده، مهمترین فعالیت های این بخش تجسمی است كه بطور قطع با جدیت دنبال می شوند. ضمن آنكه اكسپوی بزرگ هنری نیز در سال آینده برپا خواهد شد.

شالویی، برگزاری 47 رویداد هنری در سال 90 را نشان دهنده فعالیت های گسترده در بخش هنرهای تجسمی دانست و گفت: برگزاری بیش از چهار دوسالانه تجسمی، برپایی جشنواره هنرهای تجسمی كودك ونوجوان، جشنواره جوانان گرگان در كنار برپایی جشنواره 'طواف تا ولایت' و انواع نمایشگاه های مختلف هنری، گوشه ای از فعالیت های هنری در سال 90 است.

وی به ارزیابی چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پرداخت و گفت: این رویداد هنری گسترده تر از دوره های گذشته برگزار شد و همچنان سیر صعودی خود را سپری می كند.

به گفته شالویی، این جشنواره مطابق برنامه ریزی های صورت گرفته برگزار شد و حتی در بخش هایی نیز چند گام جلوتر از انتظارات عمل كرد.

شالویی یادآور شد: آحاد جامعه هنری با علاقه و اشتیاق از سراسر كشور به این رویداد هنری پرداختند و باعث هرچه باشكوه تر برگزار شدن جشنواره هنرهای تجسمی فجر شدند.

شالویی درباره عدم اختصاص جایزه 50 سكه ای بخش بیداری اسلامی به برگزیده این بخش توضیح داد: انتقادهایی كه پس از اختتامیه جشنواره چهارم تجسمی رخ داد، به نظرم نوعی سوءتفاهم و سوءبرداشت بود و طی یك فرصت مقتضی، به تفصیل درباره آن توضیح خواهم داد.

وی ادامه داد: ضمن آنكه این جایزه به جای یك نفر بین چندین نفر تقسیم شد و حتی شاید به لحاظ ارزش مالی، بیش از 50 سكه برای برگزاركنندگان جشنواره هزینه داشت. بنابراین اظهار نظر در خصوص آنكه این جایزه اهدا نشده، صحیح نیست، بلكه انتقاد به نحوه توزیع آن است.

فراهنگ ** 9173 ** 1071



:: برچسب‌ها: عروسی , عشق ,
:: بازدید از این مطلب : 264
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 26 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
نا آرامی ها در سوریه

200 سازمان امداد رسانی و مدافع حقوق بشر خواستار صدور قطعنامه ای در محکومیت دولت سوریه شده اند.

سازمان ملل متحد اعلام کرده ظرف چند روز آینده هیاتی را برای بررسی وضعیت به سوریه اعزام خواهد کرد.

این هیات بخشی از یک گروه وسیعتر خواهد بود که نمایندگانی از سازمان کنفرانس اسلامی نیز در ترکیب آن حضور دارند. هدایت گروه را دولت سوریه بر عهده خواهد داشت.

این گروه از کانونهای اصلی مخالفان حکومت، از جمله شهرهای حمص، حماه و درعا بازدید خواهد کرد.

این خبر در سالگرد آغاز اعتراضات در سوریه اعلام شده که تا کنون بیش از ۸۰۰۰ قربانی بر جای گذاشته است.

ولری آموس، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه، با صدور بیانیه ای بر اهمیت "دسترسی آزادانه (به همه نقاط بحران زده) به منظور شناسایی فوری نیازها و تامین کمکهای اضطراری و اولیه" تاکید کرده است.

پیشتر ۲۰۰ سازمان امداد رسانی و مدافع حقوق بشر با صدور بیانیه مشترکی از روسیه و چین خواستند تا از تلاشهای سازمان ملل متحد برای پایان دادن به خشونتها در سوریه حمایت کنند.

روسیه و چین قطعنامه های سازمان ملل در محکومیت حکومت سوریه را وتو کرده اند.

در همین حال، روز پنجشنبه هزاران نفر در دمشق، پایتخت سوریه، تجمعی در حمایت از بشار اسد، رئیس جمهور آن کشور برگزار کردند. آقای اسد همواره اعلام کرده که نظامیانش در حال مبارزه با "گروه های مسلحی" هستند که تلاش دارند سوریه را دچار بی ثباتی کنند.

"به وحشت پایان دهید"

در بیانیه ای که سازمانهای امدادی و مدافع حقوق بشر از ۲۷ کشور جهان منتشر کردند، از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده تا با صدور قطعنامه ای، خشونت، شکنجه و بازداشتهای خودسرانه غیرنظامیان توسط دولت سوریه را محکوم کنند.

این گروه ها از جامعه جهانی خواستند تا از ماموریت کوفی عنان، دبیر کل سابق سازمان ملل متحد که به عنوان فرستاده ویژه آن سازمان و اتحادیه عرب به سوریه اعزام شده، حمایت کنند.

آقای عنان هفته پیش برای ارائه یک طرح صلح به آقای اسد به سوریه سفر کرد. در این طرح، از دو طرف خواسته شده تا بلافاصله با آتش بس موافقت کنند، به کمکهای انساندوستانه اجازه عبور و تردد بدهند و مذاکرات سیاسی را آغاز کنند.

یک سخنگوی آقای عنان گفت او پاسخی از جانب آقای اسد دریافت کرده، اما نسبت به این پاسخ سوالاتی دارد که منتظر جواب آنها است.

یک سخنگوی وزارت خارجه سوریه نیز به بی بی سی گفت که آقای اسد پاسخ مثبتی به طرح آقای عنان ارائه کرده، چون او مایل است ماموریت آقای عنان موفقیت آمیز باشد.



:: برچسب‌ها: فرمت مربع ,
:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 26 اسفند 1390 | نظرات ()