نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از سایت عرب اسپورت ،'اریش' در برنامه ورزشی كه از شبكه تلویزیونی 'لیبی الاحرار' پخش شد از بازگشت زاید به تیم ملی لیبی پس از درخشش این بازیكن در لیگ قهرمانان آسیا با تیم پرسپولیس ایران خبرداد.

این سایت افزود:'ایمون زاید' بازیكن اهل لیبی تیم پرسپولیس ایران در سال 1383 در شهر دوبلین ایرلند به دنیا آمد.

این بازیكن روز چهارشنبه گذشته در دیدار تیم پرسپولیس ایران با 'الشباب' امارات متحده عربی سه گل از شش گل تیمش را به ثمر رساند.

تیم پرسپولیس ایران در این دیدار با نتیجه شش بر یك پیروز شد.

ایمون زاید در سال 2010 برای اولین بار از سوی 'ماركوس باكیتا' سرمربی برزیلی تیم فوتبال لیبی به تیم كشورش دعوت شد.

تمرینات آماده سازی تیم فوتبال لیبی از فردا / یكشنبه/ در طرابلس زیر نظر فوزی العیساوی و عبدالحفیظ اریش آغاز می شود.

تیم فوتبال لیبی خود را برای شركت در مسابقات انتخابی جام 2013 آفریقا و جام جهانی 2014 برزیل و جام عرب كه در ماه ژوئن سالجاری میلادی در عربستان سعودی برگزار می شود ، آماده می كند.

7132



:: برچسب‌ها: موزه , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

'بهروز جعفری' روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا در خصوص سفر سه روزه رییس جمهوری به تاجیكستان برای حضور در جشن جهانی نوروز گفت: ایران و تاجیكستان به لحاظ فرهنگی قرابت زیادی با یكدیگر دارند، دو سرزمین نزدیك به هم هستند و بسیاری از سنت های اصیل ایرانی همچون جشن نوروز در تاجیكستان با جدیت دنبال می شود.

وی با بیان این كه فارس زبانانی كه به تاجیكستان سفر می كنند خود را در دیار غربت حس نمی كنند اظهار داشت: دو كشور، مشتركات زیادی از نظر زبان، تمدن و فرهنگ با یكدیگر دارند،تاجیكستان و ایران مشتركات زبانی و قومی با یكدیگر دارند و این مقوله ها در تحكیم روابط دو جانبه در زمینه های مختلف بسیار تاثیرگذار است.

جعفری سفر رییس جمهوری به تاجیكستان را در جهت افزایش تقویت روابط دو كشور دانست و گفت: امیدواریم با این گونه سفرها ارتباط دو كشور در زمینه های مختلف بیشتر از گذشته افزایش یابد.

سومین جشن جهانی نوروز با حضور روسای جمهور ایران ، تاجیكستان ، افغانستان و پاكستان و نمایندگانی از بیش از 20 كشور حوزه تمدنی نوروز فردا (یكشنبه) در پایتخت تاجیكستان برگزار خواهد شد .

در نخستین روز سفر خود به جمهوری تاجیكستان ، علاوه بر بازدید از طرح های در دست اجرا نظیر سالن كشتی و مدرسه ایرانیان، طرح ' خانه ایران ' را در تاجیكستان افتتاح خواهد كرد.

سخنرانی در سومین جشن جهانی نوروز و شركت در پنجمین اجلاس اقتصادی افغانستان از دیگر برنامه های رییس جمهوری كشورمان در سفر به تاجیكستان است.

علی اكبر صالحی وزیر امور خارجه، حمید بقایی معاون اجرایی، مجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد، اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر، مجید نامجو وزیر نیرو و موسوی رییس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رییس جمهوری را در سفر به تاجیكستان همراهی می كنند.

سیام/9121 1418



:: برچسب‌ها: کلیسا ,
:: بازدید از این مطلب : 177
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 6 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

تاجیکستان چند سالی است می کوشد جشن نوروز را هر چه باشکوه تر برگزار کند. مراسم نوروز شهر دوشنبه در این سالها به دستور امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان و بر پایه یکی از سنتهای کهن نوروزی مردم آسیای میانه به محلی خاص که "نوروزگاه" نامیده می شود منتقل شده است.

امسال تاجیکستان "نوروز بین المللی" را با حضور سران کشورهای مختلف جشن می گیرد و می کوشد به این مراسم جلوه ای خاص بدهد.

متفاوت با امروز که نوروز در تاجیکستان با شکوه و جلال خاص جشن گرفته می شود، برگزاری این جشن در دوره شوروی فراز و فرود های زیادی داشت. این مهمترین جشن مردمی منطقه در دوره ای از طرف حزب کمونیست به عنوان یک "جشن مذهبی" بسیار محدود شده و گاها ممنوع شده بود.

یکی از افرادی که در احیای جشن نوروز در تاجیکستان دهه هفتاد میلادی پیشقدم شد "میربابا میررحیم" پژوهشگر عرصه اجتماعی و مورخ پژوهشگاه علوم تاجیکستان است.

میررحیم در آن دوره برای معرفی نوروز کتابی به نام "پرازنیک نوروز" (جشن نوروز) به زبان روسی نوشت که مورد توجه پژوهشگران وعلاقمندان تاجیکستان قرار گرفت و همچنین جشن نوروز را به سران وقت حکومت شوروی معرفی کرد. با کوشش زیاد میررحیم اجازه برگزاری محدود اولین مراسم رسمی نوروز را بعد از دهه ها از مسکو به دست آورد.

پس از گفتگویی که سالها پیش با میربابا میررحیم در دوشنبه داشتم، چندی پیش بار دیگر فرصتی برای صحبت با او دست داد. در این گفتگو، میررحیم، که بعد از جنگهای داخلی تاجیکستان سالها در ایران زندگی کرده، از چگونگی کوشش های خود برای برگزاری جشن نوروز در زمان شوروی، روند احیای آن در تاجیکستان و آسیای میانه و مقایسه آن با نوروز ایران سخن می گوید.

در این نوشته شیوه گویش فارسی تاجیکستان تا حد ممکن حفظ شده است.

شما در آخرین سالهای دوره شوروی فعالیت های زیادی برای شناساندن نوروز داشتید. دستاورد این فعالیت ها چه بود؟

میربابا میررحیم، پژوهشگر عرصه اجتماعی و مورخ پژوهشگاه علوم تاجیکستان

میربابا میررحیم: من از اوایل سال ۱۹۷۷ میلادی تحقیقاتی را در مورد جشن­های ملی و دینی آسیای میانه و جشن های مخصوص شوروی در آن منطقه شروع کرده بودم. یک بخش از این تحقیقات مربوط به جشن نوروز بود. بعد از به سر کار آمدن سلطه رژیم کمونیستی در آسیای میانه، از جشن نوروز به عنوان یک وسیله تبلیغی برای ایده ها و رایحه های کمونیستی استفاده می شد.

بازسازی دولتی، گشایش مکتب، مدرسه و کارخانه ها در نوروز از سال ۱۹۱۸ و بعدا بطور گسترده در آسیای میانه معمول شد. در سالهای ۲۸-۱۹۲۷ در آسیای میانه یک معرکه (مراسم) هجوم بود که زنها را باید از حجاب آزاد می کردند، این هم در روز نوروز انجام می شد.

سال ۱۹۳۲ به بعد که تا ۳۷ که در آسیای میانه دوره ترور (منظور ترور های استالینی است) شروع شد دوره کمتر خطرناکی هم بوجود آمد برای نوروز و آن اینکه در مطبوعات مسکو یک عده مقاله هایی چاپ شد که نوروز را همچون سرسال مسلمانی معرفی کرده بودند. متاسفانه حالا نزدیک به صد سال بعد، این عنعنه (رسم) در در روزنامه نگاری روسی ادامه دارد.

شما هر سال هم تلویزیون مسکو را در نسخه اصلی روسی اگر تماشا بکنید، حتما باید بگویند که این سال مسلمانی است و در همه کشورهای مسلمانی این سنت پابرجاست.

بعد از سالهای چهل، یک دوره پایین روی، یعنی محکوم شدن جشن نوروز شروع شد که تا سالهای پنجاهم، شصتم ادامه دارد. بعد از انجمن (کنگره) بیستم حزب کمونیست که شخصیت پرستی استالینی را محکوم کردند، از سالهای ۱۹۶۲ فعالیت نوروز از نو شروع می شود و در آسیای میانه، بویژه در تاجیکستان ادامه پیدا می کند.

"سخت ترین دوره در اتحاد شوروی دهه هفتاد بود که دو هزار پانصد سالگی جشن گیری شاهنشاهی همزمان با نوروز در ایران انجام شد و بعد از اینکه هیئت شرکت کننده شوروی برگشتند و آمدند، گفتند که این جشن دینی است، عید شاهنشاهی است و این را باید ممنوع اعلام کرد"

میربابا میررحیم

ولی سخت ترین دوره در اتحاد شوروی دهه هفتاد بود که دو هزار پانصد سالگی جشن گیری شاهنشاهی همزمان با نوروز در ایران انجام شد و بعد از اینکه هیئت شرکت کننده شوروی برگشتند و آمدند، گفتند که این جشن دینی است، عید شاهنشاهی است و این را باید ممنوع اعلام کرد.

در سال ۱۹۷۷ وقتی که من به این موضوع دست زدم، احیا کردن نوروز کار سنگینی بود، بخصوص متقاعد کردن ادارات حزب کمونیست. وقتی که من در سال ۱۹۷۹ پیشنهاد خود را در مورد عید نوروز ارائه کردم، آن همزمان با انقلاب اسلامی در ایران بود.

یادم هست که ما برگزاری این جشن را برای سال ۱۹۸۰ در قرغان تپه که امروز به آن ولایت ختلان می گوییم پیشنهاد کرده بودیم. قریب به یک و نیم سال این پیشنهاد ما از طریق دوشنبه به مسکو، از حزب کمونیست تاجیکستان به حزب کمونیست مسکو می رفت تا اجازه اش را گرفتیم.

برای این جشن چند بخش را پیشنهاد کردیم از جمله گذراندن مراسم جفت برآران (شخم زنی آیینی) و انتخاب ملکه زیبایی برای دختران و انتخاب عروس سال.

برگزاری مراسم در یک میدان بزرگ یا ورزشگاه خیلی سخت بود.اولا که اداره جات این را قبول نمی کردند، دوم اینکه این یک نیروی زیادی می خواست که ما باید دانش آموزان و هنرمندان و کارگردانان و غیره را سفر می بردیم. از صدا و سیما و مطبوعات و همه اینها را هماهنگ کردن خیلی سخت بود. لیکن خدا را شکر می کنم که آنوقت دوستان زیادی بودند که از این پیشنهاد ما طرفداری کردند و اجازه دادند.

بعد از این سالهای بعد هم این جشن در قرغان تپه بود ولی مقصود ما این بود که نوروز را در دوشنبه برگزار کنیم. وقتی که ما این مورد را در سال ۱۹۸۲ مطرح کردیم، بررسی مفصل از خود من در کمیته مرکزی و در دیگر سازمانها انجام شد که هدف چیست. من به آنها می گفتم که این قضیه به اسلام ربطی ندارد و نوروز در عالم اسلام بارها ممنوع شده است.

برای برگزاری نوروز در دوشنبه به شما اجازه دادند؟

وقتی که ما در سال ۸۲ پیشنهاد کردیم بعد از گذشت زمان به من اجازه دادند. وقتی که پرسیدند که شما چطور می خواهید نوروز را در دوشنبه تجلیل کنید، از کجا می خواهید شروع کنید من گفتم نخست اینکه من می خواهم از پای مجسمه بنیانگزار ادبیات نوین فارسی ابو عبدالله رودکی یک جشن شیرانجام شود.

بعد آن جشن مستقیما تا میدان اساسی شهر که آن وقتها میدان لنین می گفتند ادامه پیدا کند. بعد گفتند چه نیروهایی می خواهید. من جواب دادم می خواهم تمام تاترهای دوشنبه، تمام سیرک دوشنبه با تمام حیواناتی که دارد و تمام ورزشکارانی که در دوشنبه هستند (البته اینها فقط در جشن های دولتی شرکت می کردند) همه را لازم دارم. سیرک همیشه در جشنهای دولتی شرکت داشت و از کاشانه خودش بیرون نمی آمد.

وقتی که ما این کار را شروع کردیم مردم حیرت زده شده بودند که این چیست؟ یعنی مردم را به این طور تاثیر گذاشته بود. این یک غلبه (پیروزی) بزرگی بود که بعدا حتی اگر من شرکت هم نمی کردم این جشن خودش برگزار می شد. بعد سال ۱۹۸۷ من برای اینکه دیدم این جشن باید اکنون دگرگون شود یک گزارش مفصلی برای کمیته مرکزی ارائه کردم و خواستم که بعدا جشن نوروز همچون روز تعطیل جشن گرفته شود.

سال ۱۹۸۷ در تاجیکستان این قرار کمیته مرکزی در مورد نوروز به تصویب رسید و رسمیت کامل گرفت. آن چیزی که من ارائه کردم، آنها پذیرفتند. خود قهار محکم اف (رئیس جمهور وقت تاجیکستان و منشی حزب کمونیست) حالا زنده هست. آنها پذیرفتند که نوروز چون جشن ملی باید برگزار شود.

وقتی که شما در آن زمان برای برگزاری نوروز کوشش می کردید، چقدر با شما مخالفت می شد و سنگ سر راه شما می انداختند؟ آیا کسانی هم بودند که با شما همکاری می کردند؟

عده زیادی مخالف بودند. نه فقط از طرف دستگاه، که خیلی از آنهایی بودند که امروز خودشان را طرفدار نوروز می دانند. ما را مسخره می کردند، بعضا تحقیر می کردند. می گفتند نوروز نامه عصر۲۱ را کی می نویسد؟ چون که خیام نوروزنامه نوشته بود. اما در داخل خود حزب کمونیست یک عده آدمهایی بودند که خیرخواه کار ما هم بودند.

یک وقتی من می خواستم کتابم را در فرهنگستان علوم تاجیکستان نشر کنم ولی از سال ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۵ اجازه ندادند که چاپ شود. در سال ۸۴ وقتی ما برای یک کنفرانس علمی به مسکو رفته بودیم در مورد نوروز هم سخن رفت. در آنجا یک فردی در باره نوروز ملی ما یک سخن ناحقی گفت که خیلی به من سخت رسیده بود. وقتی من این را شنیدم نتوانستم بر جایم بنشینم. برخاستم و پاسخ دادم. وقتی پاسخ دادم آنها تعجب کردند که این از کجا آمده است؟

وقتی که ما به دوشنبه برگشتیم یکی از اعضای کمیته مرکزی به من گفت گوش کن تو اگر همینطور باقی مانی ما به هیچ جا نمی رسیم. حالا که تو در باره نوروز شروع کرده ای بیا یک کتابی بنویس تا ما بدانیم این نوروز چیست. گفتم کتاب من به زبان روسی از سال ۷۹ آماده است. گفت چرا چاپ نمی کنی؟

گفتم چاپ نمی کنند، رئیس پژوهشگاه اجازه نمی دهد. گفت تو برو جای کار من الان زنگ می زنم. من آمدم جای کار. بعد از چند دقیقه رئیس فرهنگستان مرا دعوت کرد گفت تو زود به کمیته مرکزی میروی (برو). گفتم چرا؟ گفت من نمی دانم ولی سفارش کردند که زود آنجا بروی.

وقتی آنجا رفتم آن فرد پنج دقیقه کتابچه مرا ورق زد و بعد یک چیزی بالای آن نوشت و گفت برو پیش رئیس پژوهشگاه. من رفتم که منتظر من نشسته بودند. خلاصه من گفتم این را به دست شما دادند. گفت بله بله این همان کتابچه است که ما می خواستیم چاپ کنیم. در حالیکه آن کتاب مدت پنج سال در آنجا برای چاپ ایستاده بود، در مدت ۵ دقیقه کتاب من برای چاپ توصیه و نشر شد.

نوروز امروز در جهان شناخته تر شده، شما که در دوره شوروی خطراتی را به خود خریدید و نوروز را مطرح کردید، چقدر فکر می کنید شما در شناساندن نوروز سهیم بودید ؟

"در دهه هفتاد اما مردم حتی می ترسیدند بگویند ما داریم غذای نوروزی می پزیم. اگر ما آنزمان این کار را نمی کردیم این فرهنگ به نابودی کشیده می شد و مسکو هم همین را می خواست "

میربابا میررحیم

اگر ما آنوقت این کار را نمی کردیم به یک بن بستی می رسیدیم که بن بست سختی بود. اگر نمی کردیم دیگر جبران ناپذیر بود. ما در آنزمان آخرین لحظه های نفس کشی این جشن را حس می کردیم.

من یادم هست که در دهه شصت که اوایل بیدار شدگی (شدن) بود، پیرمردها، موی سفیدها در روز نوروز اول عیادت آن خانواده هایی می رفتند که گذشته (درگذشته) داشتند. بعد می رفتند از آن آب برگه زردآلو که ما گلونگاب می گوییم، از آن می نوشیدند، هیچ غذا نمی خوردند و بعد می آمدند به جشن و شادی و سرور یعنی کشتی گیری و بزکشی و دیگر چیزها می پرداختند.

در دهه هفتاد اما مردم حتی می ترسیدند بگویند ما داریم غذای نوروزی می پزیم. اگر ما آنزمان این کار را نمی کردیم این فرهنگ به نابودی کشیده می شد و مسکو هم همین را می خواست.

شما بعد از اینکه سالها روی نوروز تاجیکستان تحقیق کردید به ایران رفتید و در آنجا نوروز ایران را از نزدیک دیدید. چه شباهت ها و تفاوت ها بین نوروز دو کشور مشاهده کردید؟

آنکه در سال نو و با آمدن فصل بهار خرسندی و شادی و نشاطی در بین مردم وجود دارد، در اینجا تفاوتی دیده نمی شود، همه جا یکی هستند. ولی نوروز در این دوره حدود پانزده سالی که من ایران بودم، خیلی متفاوت بود. یعنی سالهایی که گوییم پایان قرن بیست در ایران، نوروز یک روحیه مظلومانه ای پیدا کرده بود.

نوروز قریب سیزده روز تعطیل بود، ولی آنقدر شادی و شعفی وجود نداشت. از زمانی که خاتمی روی کار آمد، دوره احیاء نوروز، رستاخیز نوروز شروع شد.هم چهارشنبه سوری و هم خود نوروز به نحوه دیگری پیدا شد و تا جایی رسید که شهرداری تهران چه در خود تهران و چه در حومه آن چاره بینی هایی برای برگزاری نوروز انجام دادند.

با وجود این متاسفانه در این دوره هم آن بزرگی وشکوهی که در نوروز چهل سال پیش ایران بود کمتر دیده می شود. این را هم باید اعتراف کرد که در دوره های پیش نوروز در ایران خیلی بزرگ وبا شکوه گرامی داشته می شد. می توانیم بگوییم که این برای مردم ایران هویت ملی ایرانی است، مثل یک کارت شناسایی است.

از زمان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این کمی فروکش کرد، یک نوع تضاد بوجود آمد. در این دوره نوروز از یک طرف هویت ملی است، از طرف دیگر این بعضاً با عقاید دینی سازگار نمی آید. نکته دیگری که در طول اقامتم در ایران برای من جالب بود، کوشش برای جایگزین کردن یک عید دیگر به جای نوروز بود که این در مطبوعات سرو صداهای زیادی برپا کرد و مقالاتی چاپ شد.

اما زمانی که چند سال پیش نوروز با عید قربان مصادف بود من در ایران بودم و دیدم که مردم بیشتر به نوروز گرایش داشتند تا به عید قربان.

اگر شما به شیوه برگزاری جشن نوروز در آسیای میانه نگاه کنید یا مثلا "جشن گل سرخ" و "جشن گل لاله" که قبلا در آسیای میانه مرسوم بوده را در نظر بگیرید، در مقایسه با نوروز ایران کدام برای شما جذاب تراست؟

البته نوروز آسیای میانه خیلی جذابتر و جالب تر است، شیرین است. بخاطر اینکه اگر هم کمبودهایی وجود دارد اما جشن نوروز باید دسته جمعی باشد. از نگاه تاریخی نوروز باید اینطور باشد. در یک جشن مردم باید حضور داشته باشند، شرکت کننده باید وجود داشته باشد.

آنچه مثل ایران فقط در یک خانه برگزار می شود؛ فقط یک مراسم است، یک سنت یا یک رسم است. ولی در آسیای میانه با حضور انبوه مردم به یک جشن تبدیل می شود، به یک مراسم بزرگ تبدیل می شود.

شما که تجربه محدود بودن نوروز در آسیای میانه را دارید فکر می کنید آن کسانی که به قول شما در ایران کوشیدند یا می کوشند که نوروز را محدود کنند، از نظر تاریخی هیچ شانسی دارند؟

"من هیچ باور ندارم. برای اینکه در تاریخ نوروز این کوشش خیلی زیاد بود. هر حاکمی که در آسیای میانه یا جاهای دیگر می آمد، در یک دوره ای نوروز را همچون (به عنوان) مراسم زرتشتی یا جشن دوره تاریخی گذشته ممنوع می کرد. ولی با گذشت یک دوره تاریخی سی-چهل ساله این از بین می رفت"

میربابا میررحیم

من هیچ باور ندارم. برای اینکه در تاریخ نوروز این کوشش خیلی زیاد بود. هر حاکمی که در آسیای میانه یا جاهای دیگر می آمد، در یک دوره ای نوروز را همچون (به عنوان) مراسم زرتشتی یا جشن دوره تاریخی گذشته ممنوع می کرد. ولی با گذشت یک دوره تاریخی سی-چهل ساله این از بین می رفت.

صدرالدین عینی در کتاب خاطرات خود، "یاداشت ها" از جشن گیری نوروز در بخارا تا یکماه صحبت می کند. او می گوید که حکمرانانی که به آسیای میانه آمده بودند در اوایل اصلا به مردم اجازه نمی دادند نوروز را جشن بگیرند. ولی در پایان حاکمیت خودشان بعد از دویست سیصد سال، وقت نوروز تا یکماه عید می کردند و جشن می گرفتند. در تاریخ خیلی اینطور بوده است. تاریخ نشان داده است که نمی شود ممنوع کرد.

مثال دیگر همین همسایه ما ازبکستان است. حالا آنها همه دعوی دارند که نوروز از بابا و بابا کلانشان (پدر بزرگشان) است. اما همین ۲۵ سال پیش، سال ۸۵ و ۸۶ و ۸۷ این جشن بعنوان جشن فارسی زبانان ممنوع بود. حتی نمی گذاشتند "حریصه" یک غذای نوروزی سمرقند و بخارا را در روزهای نوروزی آماده کنند.

ولی حالا وضع تغییر کرد. مردم امروز هر چه بیشتر آگاه می شوند. من موقع نوروز در اینترنت می بینم که چقدر اطلاعات و کارتهای تبریک نوروزی با نمادهای ایرانی بین مردم رد و بدل میشود. فکر می کنم این جشن دوباره قوت گرفته و برای همیشه و برای همه نسل ها باقی خواهد ماند.



:: برچسب‌ها: تورنتو , زرد ,
:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

سرهنگ'عزت الله اعرابی' عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به پایان موج نخست سفرهای نورزی، بازگشت مردم از مناطق جنوبی كشور و آغاز موج دوم سفرها، ترافیك در این محور، سنگین است.

وی افزود:از روزدوشنبه هفتم فروردین ماه 1391، تردد خودروهای سنگین و نیمه سنگین از محورهای چهارمحال و بختیاری آغاز می شود اما از دهم فروردین،با آغاز موج سوم سفرهای نوروزی، تردد خودروها نیز در این مسیرها ممنوع خواهد شد.

وی گفت: حجم ترافیك در محورهای منتهی به تفرجگاه ها و اماكن مذهبی این استان در حال افزایش است.

فرمانده پلیس راه چهارمحال و بختیاری افزود: ترافیك در محور شهركرد به اصفهان نیز نیمه سنگین گزارش شده است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار، از 25 بهمن ماه سال1390 تا پایان چهارمین روز فروردین ماه سالجاری،650 هزار گردشگر، وارد چهارمحال و بختیاری شدند.

7362/547



:: برچسب‌ها: تابستان ,
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
همدردی بازیکنان با فابریس موامبا

بلزیکنان تیم‌های مختلف اروپا برای هافبک بولتون آرزوی سلامتی کردند

حادثه ایست قلبی فابریس موامبا، هافبک ۲۳ ساله باشگاه بولتون، که شنبه گذشته (۱۷ مارس) در جریان بازی با تاتنهام پیش آمد، فدراسیون فوتبال انگلستان را به این فکر انداخته که آزمایش های بیشتر و مرتب‌تری را روی قلب بازیکنان شاغل در لیگ برتر انجام دهد.

در حال حاضر باشگاه ها موظفند از سن ۱۶ سالگی هر سال حد اقل یک بار قلب بازیکنانشان را مورد آزمایش قرار دهند تا از وجود بیماری‌ها و یا نقایص مادرزادی احتمالی آگاه شوند.

البته اکثر باشگاه‌ها پیش از امضای قرارداد با بازیکنان تازه از آنها تست پزشکی می‌گیرند.

اما قرار است پزشکان باشگاه‌ها در جلسه‌ای در مورد افزایش تعداد معاینات اجباری به بحث بپردازند.

دکتر ایان بیزلی، رئیس بخش خدمات پزشکی فدراسیون فوتبال انگلستان، می‌گوید: "این احساس در جامعه فوتبال وجود دارد که باید آزمایش‌های بیشتری از بازیکنان گرفته شود."

کدام آزمایش ها مد نظر هستند؟

متخصصان قلب و عروق می‌توانند اکثر نارسایی‌های قلبی را با استفاده از روش الکترو کاردیوگرافی تشخیص دهند. برای تشخیص دقیق‌تر می‌توان از اکو‌کاردیوگرافی استفاده کرد.

البته دکتر بیزلی به سرویس ورزشی بی‌بی‌سی گفت که حتی اگر در جلسه کارشناسان پزشکی فدراسیون فوتبال، که روز ۳ ماه مه آینده برگزار می‌شود، بر سر تغییر در آزمایش‌ها توافقی حاصل شود، باید هزینه این اقدامات از جایی تأمین شود.

او می‌گوید: "این که خود لیگ برتر باید این هزینه را تأمین کند، یا هزینه آن بر دوش نهادی ملی خواهد بود، مسأله ایست که باید بعدا در مورد آن تصمیم گیری شود. مسأله تأمین هزینه موضوع کم اهمیتی نیست و فقط هم به فوتبال مربوط نمی شود. این موضوع کل جامعه ورزشکاران را در برمی‌گیرد."

دکتر بیزلی قبلا به مدت شش سال برای باشگاه آرسنال کار می‌کرد و در دسامبر ۲۰۰۸ به فدراسیون فوتبال انگلستان پیوست.

او می‌گوید انجام آزمایش‌های بیشتر به این معنی نیست که در آینده هیچ حادثه‌ای رخ نخواهد داد.

تیم‌های ملی انگلستان برای شرکت در مسابقات تحت نظارت فیفا و یوفا باید آزمایش‌های قلب را انجام داده باشند.

به گفته دکتر بیزلی، قلب فابریس موامبا هم در ماه اوت ۲۰۱۱ اسکن شده بود و این آزمایش هیچ مشکلی را در قلب او نشان نداده بود.

او می‌گوید: "ما سالانه ۸۰۰ آزمایش انجام می‌دهیم و تنها به یکی دو نفر توصیه می‌کنیم که فوتبال را کنار بگذارند."



:: برچسب‌ها: جدید , آسمان , دوچرخه ,
:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
داربی سرد گیلان

داماش گیلان و استقلال رشت به تساوی بدون گل رضایت دادند

دیدار داماش گیلان و ملوان انزلی که بعد از ظهر روز جمعه، ۴ فروردین در ورزشگاه شهید عضدی رشت مقابل برگزار شد، بدون گل به پایان رسید.

داماش گیلان در حالی میزبان ملوان انزلی بود که کارلوس کی‌روش، سرمربی پرتغالی تیم ملی ایران هم در ورزشگاه حضور داشت و شاهد بازی این دو تیم بود.

پیش از این دیدار این دو همسایه گیلانی در جدول لیگ برتر فوتبال ایران هم در همسایگی هم بودند.

ملوان با یک امتیاز بیشتر و با یک بازی کمتر یک رده بالاتر و در جای یازدهم جدول ایستاده بود.

از اوایل صبح تماشگران زیادی به منظریه رشت آمده بودند، و در کنار هزاران هوادار رشتی، صدها نفر هم از انزلی آمده بودند.

اما از این جمع فقط بیست هزار نفر توانستند خود را به سکوهای ورزشگاه برسانند و خیلی ها پشت در ماندند.

بازی با حملات میزبان شروع شد. داماش در همان اوائل بازی به گل رسید، اما این گل پذیرفته نشد، چون به نظر حسین ابراهیمی، کمک داور، زننده آخرین ضربه، در آفساید قرار داشت.

اما در دقیقه هشت مهمان بود که خطری جدی ایجاد کرد.

هادی عزیزی، بازیکن ملوان، توپ را به تیر دروازه داماش کوبید.

داماش این ضربه را بی پاسخ نگذاشت و بیست دقیقه بعد نوبت محمد مختاری بود که تیر دروازه ملوان را بلرزاند.

بازی در نیمه دوم همچنان پر برخورد و خشن بود، اما کمی جذاب‌تر دنبال می‌شد.

با این حال هیچیک از دو تیم نتوانستند نتیجه بازی را تغییر دهند.

حتی تعویض‌های مهدی تارتار و فرهاد پور غلامی، سرمربیان داماش و ملوان، هم برای تغییر نتیجه بی‌فایده بود.

با این مساوی بدون گل ملوان و داماش در جدول از جای خود تکان نخوردند و در همان رتبه های یازدهم و دوازدهم باقی ماندند.

داوری این بازی را محسن قهرمانی برعهده داشت.

هفته آینده، دو نماینده گیلان کار سختی دارند و باید با دو تیم پرطرفدار پایتخت بازی کنند.

ملوان در خانه خود میزبان استقلال است و داماش برای بازی با پرسپولیس به تهران می‌رود.



:: برچسب‌ها: مرخصی , غذا ,
:: بازدید از این مطلب : 201
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

** حكمت(456)؛ بهای جان آدمی

آیا آزاد مردی نیست كه این لقمه جوینده حرام دنیا را به اهلش واگذارد؟ همانا بهایی برای جان شما جز بهشت نیست. پس به كمتر از آن نفروشید!

** حكمت(457)؛ تشنگان مال و علم

دو گرسنه هرگز سیر نشوند: جوینده علم و جوینده مال.

** حكمت(459)؛ درباره تقدیر

تقدیر بر تدبیر چیره می شود، بگونه ای كه گاهی آفت و تباهی در تدبیر است.

** حكمت(460)؛ ارزش بردباری

بردباری و تامل با هم توام هستند كه همت بلند، آنها را می زاید.

** حكمت(461)؛ غیبت، نشانه ناتوانی

غیبت كردن،‌ تلاش ناتوان است.

** حكمت(462)؛ در نكوهش ستودن

چه بسیار كسانی كه با ستودنشان فریفته و گمراه شده اند.

** حكمت(463)؛ ارزش دنیا

دنیا برای دیگران آفریده شده نه برای خودش.

** حكمت(464)؛ حكومت بنی امیه

بنی امیه را مهلتی است كه در آن، اسب قدرت می تازند. چون میانشان اختلاف افتد اگر گفتارها فریبشان دهند، مغلوبشان سازند.

** حكمت(465)؛ در ستایش انصار

امیرالمومنین(ع) در ستایش انصار فرمودند: به خدا سوگند، آنها اسلام را با دست های بخشنده و زبان های تیز و برنده پرورش دادند، آنسان كه كره اسب از شیر بازگرفته را پرورش دهند.

فراهنگ ** 1003 **



:: برچسب‌ها: موسیقی , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

'رضا عامری' روز جمعه درگفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا افزود: گزارش كمیته های استانی و كمیته اصلی آمایش آموزش عالی به پایان رسیده است اما با توجه به اینكه قرار شد علاوه بر این طرح، یك سند راهبردی نیز از آن تهیه شود رونمایی از طرح آمایش به جای زمستان 90 به بهار 91 موكول شد.

وی ادامه داد: كمیته تدوین سند راهبردی آمایش آموزش عالی از چندی پیش در وزارت علوم تشكیل شده و مراحل نهایی كار خود را پشت سر می گذارند.

به گفته عامری درحال حاضر از مجموع 13 بخش سند آمایش آموزش عالی، 12 بخش تهیه و تدوین شده است كه پس از استخراج و نهایی شدن برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی یا مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

مدیركل نظارت و ارزیابی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توضیح داد: در طرح آمایش سرزمین آموزش عالی سعی شده است پذیرش دانشجو در دانشگاه های هر منطقه و استان باتوجه به امكانات، استعدادها و نیازهای آنها انجام گیرد و تناسب میان نیازهای واقعی و تقاضاهای موجود برقرار شود.

طرح آمایش سرزمین علاوه بر ترسیم وضعیت موجود آموزش عالی در مناطق و استان های مختلف كشور به تعیین اولویت ها و اهداف كوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت این عرصه به تناسب نیازها و توانمندی های منطقه ای می پردازد.

در این طرح، ماموریت زیرنظام های مختلف آموزش عالی همچون دانشگاه های دولتی، آزاد، غیرانتفاعی، پیام نور، علمی كاربردی و موسسات غیردولتی بازخوانی شده و ضمن تدوین شاخص ها و استانداردهای بخش های مختلف آموزش عالی، راهكارهای رسیدن به آنها نیز ارائه شده است.

براساس طرح آمایش سرزمین آموزش عالی، شاخص هایی همچون هرم جمعیت دانشجویی كشور و هرم اعضای هیات علمی در برنامه های 5 ساله اصلاح خواهند شد و جذب دانشجو در مقاطع مختلف و ایجاد مراكز جدید آموزش عالی به تناسب نیازها، امكانات و پتانسیل های هر منطقه و استان به صورت هدفمند دنبال خواهد شد.

فراهنگ**1055



:: برچسب‌ها: غذا , جدید ,
:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

'عاصم قانصو' روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با تجلیل از بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت فرا رسیدن سال نو، گفت: دشمنی اصلی آمریكا علیه ایران گاهی تحت بهانه گسترش آزادی و گاهی به بهانه پرونده هسته ای و جلوگیری از پیشرفت های علمی است.

عضو شورای مركزی حزب بعث عربی سوسیال سوریه در لبنان با اشاره به ویژگی های شخصیتی رهبر معظم انقلاب اسلامی، افزود: ایشان شخصیتی منحصر بفرد است كه سكان هدایت امت اسلامی را با تمام قدرت و شجاعت به دست گرفته است.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی، فردی حكیم ، دانشمند و آگاه به تمامی توطئه های مستكبران به خصوص خوی دشمنی آمریكا علیه مردم ایران و منطقه است از این رو هر انسان شریف، آزاده و آسیب دیده از تروریسم آمریكایی، باید در راستای محو آثار استعمار آمریكا در منطقه تلاش كند.

قانصوه با اشاره به شكست توطئه های آمریكا در منطقه، اظهار داشت: كلیه سیاستمداران غربی و آمریكایی و حتی رژیم صهیونیستی به شكست طرح های آمریكا در منطقه به خصوص در خلیج فارس اذعان كرده است.

وی با اشاره به گسترش نفوذ مقاومت در منطقه، اظهار داشت: آمریكا با توجه به گسترش نفوذ مقاومت درمنطقه، برفشارهای خود علیه كشورهای مقاوم منطقه از جمله ایران افزوده است تا بدین ترتیب به اهداف شوم خود در راستای تأمین منافع رژیم صهیونیستی در منطقه دست یابد.

خاورم*2023* 3404



:: برچسب‌ها: ماکرو , عشق ,
:: بازدید از این مطلب : 186
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، 'محمد اجاز چاودری' معاون وزیر نفت و گاز پاكستان و 'جی. سی. چاتورودی' معاون وزیر نفت و گاز طبیعی هند، روز جمعه در دهلی نو در دیدار با یكدیگر درباره هزینه های حمل و نقل پروژه گاز تاپی و واردات محصولات نفتی از هند مذاكره كردند.

در این مذاكرات همچنین موضوع سرمایه گذاری مشترك در اكتشافات نفتی و گازی بررسی شد.

'عاصم حسین'، وزیر نفت پاكستان نیز در ماه ژانویه از هند دیدار و درباره پروژه خط لوله تاپی با همتای خود گفت و گو كرد.

تركمنستان قرارداد خرید و فروش گاز با همه كشورهای شریك در این خط لوله را نهایی كرده است.

این قرارداد 7.6 میلیارد دلاری، مسیر تامین روزانه 3.2 میلیارد فوت مكعب گاز طبیعی را از 'یولوتان' و حوزه های گازی مجاور كشورهای جنوب آسیا هموار می سازد.

چاودری معاون وزیر نفت پاكستان برای شركت در اجلاس همكاری گازی آسیا، در راس هیات پاكستانی به دهلی نو سفر كرده است.

حوزه هایی كه این اجلاس دو روزه بر آن تمركز كرده شامل تجارت گاز بین المللی، حمل و نقل و توزیع گاز، زیرساخت ها، مسایل مالی و كاهش خطرات و منابع غیرمعمول برای گاز طبیعی است.

آساق ** 589**1479



:: برچسب‌ها: دریا ,
:: بازدید از این مطلب : 164
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 5 فروردين 1391 | نظرات ()