نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، درنشست هیات دولت چین این تصمیم اتخاذ و مقرر شد واردات چین بتدریج افزایش یافته و تعرفه بر روی تولیدات انرژی و دیگر كالاهای مصرفی كاهش یابد.

این نخستین بار است كه دولت چین در این باره نشستی برگزار می كند.

اصولا تصمیم گیری در این باره برعهده وزارت بازرگانی است.

دولت چین اعلام كرده است به دلیل مازاد تجاری بالا ، بحران مالی در آمریكا و بحران بدهی در اروپا لازم است چین اتكای اقتصادی بر صادرات را كاسته و واردات را افزایش دهد.

دولت چین افزوده است كه به شركای تجاری خود امكان می دهد صادرات خود را با تعرفه های تجاری كمتر راهی چین كنند.

واردات چین در ماه فوریه به اندازه ای افزایش یافت كه برای اولین بار این كشور بیشترین كسری تجاری در یك دهه گذشته را تجربه كرد.

چین در نظر دارد میزان واردات را تا دو دهه دیگر به هشت هزار میلیارد دلار برساند.

چین بزرگترین صادر كننده و دومین وارد كننده بزرگ جهان است.

تولیداتی كه چین قادر به ساخت آنها نیست ، كالاهای مصرفی روزمره ، اقلام انرژی و مواد خام محصولاتی است كه اجازه واردات آنها با تعرفه پایین صادر شده است.

خریدهای چین از كشورهایی كه با آنها توافقنامه تجارت آزاد دارد مانند پاكستان و نیوزیلند و كشورهای آسیای جنوب شرقی نیز افزایش خواهد یافت.

چین در برابر 75 درصد از شركای تجاری خود مازاد تجاری دارد و همین باعث شده است تا آنها اغلب با چین وارد منازعات تجاری شوند.

مازاد تجاری چین در سال گذشته میلادی با یك كاهش 15 درصدی به بیش از 155 میلیارد دلار رسید.

واردات چین سال گذشته میلادی به یك هزار و 740 میلیارد دلار رسید.

نرخ كلی تعرفه تجاری چین 9 ممیز هشت دهم درصد است كه دولت آن را پایین تر از كشورهای در حال رشد می داند.

آساق ** 275 ** 2100



:: برچسب‌ها: پرندگان , درختان , ایتالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 178
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش رسانه های امریكایی، مدیران این فروشگاه بزرگ اعلام كردند همچنین به دلیل اوضاع بد مالی، در نظر دارند بیش از چهار هزار نفر از كارمندان خود را اخراج كنند.

مسوولان بست بای اعلام كردند این فروشگاه بزرگ زنجیره ای كه علاوه بر امریكا در بسیاری از كشورهای جهان شعبه دارد، در سال 2011 بیش از یك میلیارد و 700 میلیون دلار ضرر كرده است.

بست بای علاوه بر تمام شهرهای آمریكا حدود یكهزار و 500 فروشگاه بزرگ در سایر كشورهای جهان دارد.

مدیران این فروشگاه اعلام كردند برای اینكه بست بای از ضرر نجات پیدا كند، دراینده تعداد بیشتری از فروشگاه تعطیل و كارمندان بیشتری از كار بی كار خواهند شد.

در حالی كه سایه ورشكستگی بر سر اقتصاد امریكاست و هر روز در شهرهای مختلف این كشور تظاهرات های زیادی به دلیل بحران اقتصادی، بیكاری و گرانی برگزار می شود ، برخی از چهره های تندرو و ماجراجو در این كشور مدام دم از جنگ و لشكر كشی نظامی در سایر كشورها می زنند.

اروپام 1908/587



:: برچسب‌ها: هاوایی , قدیمی , روز تعطیل ,
:: بازدید از این مطلب : 165
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، رقابت‌های كشتی گزینشی المپیك در وزن 120 كیلوگرم كشتی آزاد روز شنبه در شهر آستانه قزاقستان در حال برگزاری است.

بر این اساس پرویز هادی در دور نخست به دلیل حاضر نشدن اراد خولوف از تاجیكستان پیروز این دیدار معرفی شد، هادی در دور دوم به مصاف ژائو دنگ از چین می‌رود.

1346/1594



:: برچسب‌ها: شب , آبی ,
:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی(ره) و جانفشانی های ملت ایران در 22 بهمن 1357 به پیروزی رسید و با پیروزی این انقلاب زمینه مهم ترین همه پرسی تاریخ ایران زمین، جهت تعیین نوع حكومت، فراهم شد.

دوازدهم فروردین سال 1358، ملت ایران با حضوری سبز دگر بار، به پای صندوق های رای آمدند و در انتخاباتی آزاد به نظام جمهوری اسلامی رای 'آری' دادند و بر مبنای آرای اكثریت قریب به اتفاق مردم یعنی 2/98 درصد؛ نظام جمهوری اسلامی تثبیت شد.

جمهوری اسلامی شكل نوینی از نظام های حكومتی است كه تلاش دارد با الهام از قوانین و تعالیم نجات بخش اسلام الگوی زندگی جدیدی را در عرصه اجتماعی و سیاسی به بشر امروزی ارائه دهد. از نظام جمهوری به حكومت مردم بر مردم تعبیر می شود و جمهوریت در نظام حكومتی نشان دهنده نقش مردم در تشكیل و استمرار آن است به طوری كه مردم با حضور در صحنه‌های مختلف علاوه بر مشاركت در تعیین سرنوشت خود خواسته‌های خود را نیز از حكومت مطالبه می‌كنند.

در زمان تعیین نظام سیاسی كشور پس از سقوط نظام شاهنشاهی 'جمهوری دمكراتیك '،' جمهوری'، 'حكومت اسلامی ' و ... از جمله نظام هایی بود كه پیشنهاد شد، ولی امام (ره) ازهمان ابتدا تاكید فراوانی بر استقرار نظام جمهوری اسلامی داشته و بر'جمهوری اسلامی' نه یك كلمه كمتر و نه یك كلمه بیشتر، تاكید فرمودند.

مردم در راهپیمایی ها شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را سردادند و بر همین اساس اصول جمهوریت و اسلامیت دو اصل جدایی ناپذیر در نظام حكومتی ایران محسوب شد، چرا كه برای تثبیت، استمرار و تداوم آن جانبازی ها و فداكاری های بسیاری صورت گرفته بود.

' آزادی ' به عنوان یك بعد از نظام جمهوری اسلامی؛ كلمه ای است كه در اسلام 'متعالی' معنی می شود، به گونه ای كه مردم طبق قانون برای تعالی و كمال خود از حق انتخاب و آزادی بیان برخوردارند و كسی نمی تواند این حق را از آنها سلب كند.

' استقلال ' بعد دیگری از نظام جمهوری اسلامی ایران است كه با استقرار آن ملت ایران از وابستگی به شرق و غرب رهایی یافته و از آن پس در عرصه بین الملل با حفظ اصول اعتقادی به دفاع از حقوق خویش می پردازد.

امام خمینی( ره) دیده بان همیشه بیدار انقلاب در تاریخ 12 فروردین 1358 پس از تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی در پیامی رادیو تلویزیونی فرمودند:' ...خداوند تعالی بر ما منت نهاد و رژیم استكبار را با دست توانای خود كه قدرت مستضعفین است در هم پیچید و ملت عظیم ما را ائمه و پیشوای ملتهای مستضعف نمود و با برقراری جمهوری اسلامی، وراثت حقه را بدانان ارزانی داشت. من در این روز مبارك، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوری اسلامی ایران را اعلام می كنم...'

همچنین در فرازی از پیام خود فرمودند:' ... من به دنیا اعلام می كنم كه در تاریخ ایران چنین رفراندومی سابقه ندارد كه سرتاسر مملكت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق ها هجوم آورده و رأی مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه به زباله دان تاریخ دفن كنند...'

امروز 33 سال از تثبیت نظام مردم سالار جمهوری اسلامی كه از دین پویای اسلام، نشات گرفته است، می گذرد، نظامی كه با رای حداكثری ملت ایران استقرار یافت و علی رغم توطئه ها و تحریم های دشمنان با استقامت مردم و درایت ولایت، گام در مسیر پیشرفت نهاد.

اطلاع**9131**1717



:: برچسب‌ها: کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 174
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا، رقابت‌های كشتی گزینشی المپیك در وزن 120 كیلوگرم كشتی آزاد روز شنبه در شهر آستانه قزاقستان در حال برگزاری است.

بر این اساس پرویز هادی در دور نخست به دلیل حاضر نشدن اراد خولوف از تاجیكستان به پیروزی رسید.

هادی در دور دوم ژائو دنگ از چین را در دو تایم و با نتایج 1- صفر و 4- صفر شكست داد.

هادی در مرحله نیمه نهایی با نتایج صفر - 1 و صفر - 2 مغلوب آرتور تایمازوف قهرمان المپیك و جهان از ازبكستان شد و شانس كسب سهمیه المپیك را از دست داد.

1346/1594



:: برچسب‌ها: جشن تولد , ایتالیا , خام ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش روز شنبه ایرنا ، استانبول فردا (یكشنبه) میزبان دومین نشست موسوم به دوستان سوریه خواهد بود.

حال و هوای حاكم بر سوریه ، نقش بازیگران مهم منطقه ای و مخالفت های ایران ، چین و روسیه با هرگونه مداخله خارجی به سوریه نشان می دهد كه طرح 'غربی ، عربی و تركی' كه با هیاهو و تبلیغات بزرگ رسانه های غربی به مورد اجرا گذاشته شده بود ، پس از گذشت ماهها نتوانسته است ، مشروعیت بین المللی و حمایت منطقه ای را كسب كند.

محافلی كه پیش بینی می كردند سوریه نیز با تحركات داخلی و خارجی در كوتاه مدت مانند تونس ، مصر و لیبی دچار تحول شود ، اینك به این نتیجه رسیده اند كه حساب آنان چندان با واقعیت همراه نبوده است.

به نظر می رسد نشست استانبول نیز در شرایطی كه طرح 'كوفی عنان 'به عنوان چاره ای جدید مطرح شده است مانند اولین نشست به اصطلاح دوستان سوریه در تونس بی نتیجه باشد.

محافل خبری در تركیه نیز بر این واقعیت اذعان دارند كه بدون جلب حمایت كشورهای ایران ، روسیه و چین و بدون حضور كشورهای یاد شده ، هیچ طرحی در این باره نمی تواند موفقیت پایدار داشته باشد.

به عقیده این منابع از یك سو چین و روسیه مخالف گشوده شدن جبهه دیگری در منطقه هستند، ایران ، عراق و گروههای مقاومت مخالف فشارها بر سوریه هستند، و در سیاست داخلی نیز بشار اسد حامیان زیادی در داخل كشور دارد.

بحران سوریه كه طی حدود یك سال گذشته صحنه جولان بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای شده بود و كشورهای عربستان سعودی، قطر، تركیه و آمریكا در یك اقدام مشترك خواستار كناره گیری بشار اسد، تفویض اختیارات، انجام اصلاحات سیاسی، كمك به معترضان و مخالفان و شناسایی به اصطلاح ارتش آزاد سوریه بودند ، اكنون دچار شكاف و تناقض در مواضع خود شده اند و نشانه هایی از عدول در خواسته هایشان به چشم می خورد.

غرب كه در ماههای اول آغاز نا آرامی ها خواستار بركناری بشار اسد بود، به پذیرش راه حل ملایم تری تن داده و تركیه نیز مواضع نسبتا ملایمی اتخاذ كرده است.

اغلب كشورهای عربی هم در اجلاس اتحادیه عرب با تاكید بر اجرای طرح كوفی عنان از شرایط قبلی خود برای بركناری اسد تا اندازه ای عقب نشنی كرده اند و موضوع لزوم اصلاحات در سوریه را مطرح می كنند.

برخی از كارشناسان امور راهبردی عقیده دارند كه سوریه جایگاه مهمی در موازنه قدرت در حوزه دریای مدیترانه دارد و منافع ملی و راهبردی هر سه كشور ایران ، روسیه و چین ایجاب می كند كه برای مقابله با نفوذ بیشتر امپریالیسم غرب به این حوزه در كنار یكدیگر مقاومت كنند.

' محمد علی بیر آند' مفسر سیاسی معروف تركیه و رییس گروه خبر شبكه تلویزیونی 'كانال دی' در جریان سفر هفته گذشته 'رجب طیب اردوغان' نخست وزیر تركیه به ایران در مقاله ای تحت عنوان ' اردوغان نمی تواند ایران را متقاعد كند' نوشت، ایران به سیاست قاطع خود در حمایت از سوریه ادامه خواهد داد، واقعیت این است كه ایران با حمایت از سوریه و دولت بشار اسد، در برابر آمریكا با توان و قدرت بیشتری مقاومت می كند و بدین ترتیب می تواند در آینده برای چانه زنی برگ های برنده ای در دست داشته باشد.

'بیرآند' اضافه می كند ، ایران در موضوع سوریه، روسیه را نیز در صف خود دارد ، روس ها نیز از این موضوع رضایت كامل دارند و افزایش نرخ نفت به سود هر دو كشور است و در چنین شرایطی 'رجب طیب اردوغان' نخست وزیر تركیه حتی اگر همه توان خود را به كار بگیرد، نمی تواند ایران را از حمایت از سوریه منصرف كند.

وی اضافه می كند، باید این واقعیت را نیز بپذیریم كه ستاره ایران خوش درخشیده و این كشور توانسته است قاطعانه در برابر قدرت بزرگی به نام آمریكا سینه سپر كرده و قاطعانه بر سر مواضع خود بایستد.

به گفته كارشناسان در روند خصومت با سوریه ،عربستان سعودی و قطر راه بازگشتی برای خود باقی نگذاشته اند ولی تركیه كه با اعتراض ها و انتقادهای محافل سیاسی و نهادهای غیر دولتی داخلی رو به رو است، هنوز فرصت دارد كه از سر میز قمار بزرگی كه به همراه غرب و اتحادیه عرب نشسته بود برخاسته و با بازگشت به سیاست سابق ' مساله صفر با همسایگان' دو باره محبوبیت خود در افكار عمومی منطقه بازیابد.

در واقع هماهنگی مواضع تركیه با آمریكا و سعی در جلب نظر مساعد عرب ها و همكاری با اتحادیه عرب برای اعمال فشار به سوریه نقش جدیدی است كه تركیه برای تحولات آتی در خاورمیانه و شمال آفریقا و در واقع مناطق تحت قلمرو دولت عثمانی برای خود تصور كرده است.

همكاری های گسترده تركیه با آمریكا، عربستان سعودی، قطر و برقراری روابط نزدیك با اتحادیه عرب، شركت در نشست اخیر گروه به اصطلاح دوستان سوریه در تونس و میزبانی دومین نشست این گروه در استانبول، نشان از شتابزدگی تركیه برای بهره ‌برداری از شرایط پیش آمده در منطقه برای نقش آفرینی است.

برخی از كارشناسان عقیده دارند سوریه آزمون موفقیت یا شكست تركیه در رویكرد جدید منطقه ای خواهد بود.

به عقیده این كاشناسان، موفقیت در بسیج حمایت داخلی به ویژه جلب حمایت گروه های اسلامگرا علیه سوریه، ادامه حمایت های آمریكا و اروپا، ادامه همراهی كشورهای عربی وابسته به غرب و شكست دولت سوریه در كنترل ناآرامی ها از جمله شرط های لازم برای آغاز نقش مهم و جدید تركیه در تحولات منطقه خواهد بود.

در صورتی كه تركیه در به زانو در آوردن سوریه موفق نشود، سیاست خارجی تركیه در داخل و خارج زیر سووال خواهد رفت.

هر سه حزب سیاسی مخالف تركیه كه در مجلس این كشور نماینده دارند، سیاست های آنكارا در مسائل سوریه را به شدت محكوم كرده و با ادامه این سیاست مخالفت كرده اند.

'دولت باغچه لی' رهبر حزب حركت ملی، موضع آنكارا در قبال دمشق را اقدامی علیه منافع ملی تركیه ارزیابی می كند.

'كمال قلیچدار اوغلو' رهبر حزب جمهوریخواه خلق و دیگر اعضای این حزب عقیده دارند كه دولت تركیه مجری بخشی از طرح خاورمیانه بزرگ شده است.

به عقیده مخالفان دولت اردوغان اگر دولت آنكارا با هماهنگی غرب و در چارچوب پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) و یا راسا در مورد تحولات منطقه به ویژه در امور سوریه و عراق از طریق نظامی اقدامی انجام دهد، با مخالفت شدید كشورهای منطقه و افكار عمومی تركیه و جهان اسلام مواجه خواهد شد و شاید در موقعیتی قرار گیرد كه مجبور شود میان آمریكا و جهان اسلام یكی را انتخاب كند.

به عقیده كارشناسان امور راهبردی اگر سیاست خارجی تركیه تداعی كننده بازگشت این كشور به اجرای سیاست 'نوگرایی عثمانی' باشد در این صورت تركیه با واكنش تند كشورهای مستقل منطقه و حتی آن دسته از كشورهای عربی وابسته به غرب مواجه خواهد شد كه اكنون با تركیه همگامی می كنند.

در نگاهی به كارنامه 9 ساله دولت اردوغان شاهد موفقیت هایی در كسب حمایت مردمی در داخل، جلب اعتماد كشورهای منطقه و همسایه، میانجیگری برای كاهش تنش در منطقه، انتقاد از تجاوزات رژیم صهیونیستی و در عین حال حفظ روابط راهبردی با آمریكا در قالب ناتو خواهیم بود.

موقعیت كنونی تركیه و محبوبیت نسبی این كشور در افكار عمومی منطقه و جهان اسلام برای آمریكا و ناتو نیز جذاب است و به این دلیل غرب پس از شكست در سیاست های اشغالگرانه اش در افغانستان و عراق به هم پیمانی جدید نیاز داشت كه تركیه می تواند این خلاء را پر كند.

غرب همچنین قصد دارد تركیه را به عنوان الگوی حكومتی مناسب برای دولت‌های آینده منطقه مطرح كند.

برخی از كارشناسان عقیده دارند كه همسویی تركیه با غرب در دراز مدت منافع این كشور را به خطر می اندازد و ادامه بلند پروازی موجب تضعیف دستاوردها و بروز ناپایداری در تركیه خواهد شد.

خاورم ** 2010** 230



:: برچسب‌ها: غروب , شهری , بارسلونا ,
:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos
شاهزاده سعودی

شاهزاده سعودی می گوید در زمان وقوع جرم در اسپانیا نبوده است

یک دادگاه در اسپانیا پرونده تجاوز جنسی شاهزاده سعودی را به علت "تناقضات و ابهامات" موجود در مدارکی که شاکی ارائه کرده رد کرده است.

در این پرونده شاهزاده الوالید بن طلال که یکی از پول دارترین مردان جهان به شمار می آید، متهم شده بود در سال ۲۰۰۸ یک مانکن زن را در قایقی، در نزدیکی جزیره ایبیزا ی اسپانیا، مورد تجاوز جنسی قرار داده است.

این شاهزاده اتهامات را رد کرده و گفته بود در زمان وقوع جرم در اسپانیا به سر نمی برده است.

قبلا در سال ۲۰۱۰ قاضی دستور داده بود پرونده به دلیل کمبود مدارک بسته شود، اما با درخواست شاکی، پرونده بار دیگر به اجرا در آمد.

در تصمیم دادگاه که روز پنجشنبه منتشر شد، آمده است بر اساس شواهدی که شاکی ارائه کرده است، نمی توان نتیجه گرفت در آگوست سال ۲۰۰۸ واقعا چه اتفاقی افتاده است.

اما شاهزاده سعودی به دنبال این است که زنی که او را متهم کرده، همراه با مادر و وکیل وی را مورد پیگرد قانونی قرار دهد.

زن شاکی پرونده مدعی است در شب وقوع تجاوز جنسی با شاهزاده سعودی در کلوپ شبانه در ایبیزا آشنا شده است. او می گوید در آنجا کسی در نوشیدنی او داروی خواب آور ریخته بوده است.

او تنها زمانی را که از خواب بیدار شده است، به یاد می آورد و می گوید در اتاق خوابی در کشتی شاهزاده سعودی بوده و مورد تجاوز قرار می گرفته است.

نتایج آزمایش خون او، وجود مواد خواب آور را تایید می کند.



:: برچسب‌ها: ژاپن ,
:: بازدید از این مطلب : 177
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

بر اساس گزارش روز جمعه بانك مركزی گرجستان ، مجموع بدهی های خارجی این كشور در سال 2011 نسبت به 2010 ،حدود 5/13 درصد افزایش نشان می دهد.

در این گزارش تصریح شده است:این میزان بدهی خارجی گرجستان 7/77 درصد تولید ناخالص داخلی این كشور را تشكیل می دهد.

در مجموع مبلغ سه میلیارد و 674 میلیون دلار از این بدهی ها مربوط به هزینه های دولتی و بیش از 815 میلیون دلار آن مربوط به بدهی های بانكی این كشور است.

طبق گزارش بانك مركزی گرجستان،بدهی های بانكی این كشور در سال 2011 با بیش از 524 میلیون دلار افزایش،به دو میلیارد و 122 میلیون دلار رسید.

همچنین بدهی سایر بخشهای اقتصادی این كشور در سال 2011 با 533 میلیون دلار افزایش،به چهار میلیارد و 555 میلیون دلار رسیده است.

خاورم/1108



:: برچسب‌ها: قرمز , کریسمس , خورشید ,
:: بازدید از این مطلب : 184
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

سال 1390 سالی بود كه در آن جهان تحولات گسترده ای را تجربه كرد و طبیعتا جمهوری اسلامی ایران نیز این این قاعده مستثنی نبود. تحولات صورت گرفته در زمینه برنامه هسته ای ایران از مهمترین عناوین خبری سال گذشته در رابطه با ایران بود. تحولات مرتبط با روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، مذاكرات ایران با گروه 1+5 (آمریكا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان) و تحریم های صورت گرفته ازسوی غرب علیه كشورمان ازجمله موارد قابل ذكر در روابط خارجی ایران در سال 1390 است. اگرچه در این سال كشورها و نهادهای غربی تمام امكانات و تلاش خود را برای فشار آوردن بر ایران بكار بردند، اما جمهوری اسلامی ایران به جهانیان نشان داد كه نه تنها اقدامات غرب علیه ایران به شكست و محدودیت كشورمان نمی انجامد بلكه زمینه خودكفایی و پیشرفت های بیشتر را در داخل فراهم می سازد. پیشرفت های صورت گرفته در زمینه پزشكی هسته ای و تكنولوژی صلح آمیز هسته ای ازجمله موفقیت هایی است كه علیرغم تحریم ها می توان از آنها نام برد. گزارش های ضدایرانی آژانس بین المللی انرژی اتمی و ادعاهای واهی برای غیر صلح آمیزنشان دادن فعالیت های هسته ای ایران از یك سو و تحریم های پی در پی ازسوی دیگر همگی حاكی از تمایل غرب برای زیر سوال بردن حسن نیت ایران است. این حسن نیت و تلاش در راستای شفاف سازی برنامه هسته ای ازسوی ایران ازجانب گروه 1+5 نیز در مذاكرات با ایران تاحدودی نادیده گرفته شد، اما جمهوری اسلامی ایران نشان داد كه همواره در برابر فشارهای غرب ایستاده است و تسلیم خواست های نامشروع كشورهای غربی در رابطه با حقوق ملت ایران نخواهد شد.

**روابط ایران و آژانس در سال 1390

---------------------------------------

روابط میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرزی اتمی از مهمترین مسایلی است كه در سیاست خارجی ایران در سال 1390 قابل تامل است.

گزارش 8 آبان آژانس در خصوص برنامه هسته ای ایران، مذاكرات ایران و آژانس و سفر بازرسان آژانس به ایران ازجمله تحولات صورت گرفته میان ایران و آژانس در سال گذشته است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در تاریخ 8 آبان 90 گزارش كاملا سیاسی و جانبدارانه ای در خصوص پرونده هسته ای ایران منتشر كرد. یوكیا آمانو مدیركل این آژانس در این گزارش مدعی شد كه براساس اسنادی كه ازسوی آمریكا در اختیار آژانس قرار گرفته است، جمهوری اسلامی ایران به كمك كارشناسان روسی آزمایش اتمی انجام داده است. این گزارش واكنش تند روس ها را برانگیخت و بیش از پیش از سیاست های خصمانه غرب علیه ایران پرده برداشت.

در این گزارش آمده بود، از آنجا كه براساس اسنادی كه آژانس ازسوی آمریكا در اختیار دارد، ایران چند سال پیش به كمك دانشمندان روسی انفجار هسته ای انجام داده! نگرانی آژانس برانگیخته شده است. در همین حال بسیاری از كارشناسان، گزارش منتشر شده ازسوی آژانس را غیرمستقل و جانبدارانه توصیف كردند و این گزارش را دیكته شده ازسوی آمریكا خواندند. بسیاری از تحلیلگران استقلال سیاسی آژانس و یوكیا آمانو را زیر سوال بردند و این موضوع بیش از پیش مشخص كرد كه آمریكا می كوشد بر روند تصمیم گیری ها در آژانس بین المللی تاثیر بگذارد.

از دیگر موارد در روابط ایران و آژانس سفر بازرسان این نهاد به تهران است. روزهای نهم تا یازدهم بهمن 1390(ژانویه 2012) دیداری ازسوی بازرسان آژانس از ایران صورت گرفت. در این دیدار 'هرمن ناكاترس' معاون امور پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی سرپرستی تیم مذاكره كننده با ایران را برعهده داشت. پیش از این سفر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد كه دیدار بازرسان آژانس تنها به منظور گفتگو برای یافتن راه حلی مشترك بر سر برنامه هسته ای ایران است و در این سفر قرار نیست بازدیدی صورت گیرد، اما در این سفر بازرسان درخواست بازدید از سایت پارچین را كه یك سایت نظامی است و نه هسته ای را مطرح كردند و در مقابل با مخالفت ایران رو به رو شدند زیرا بنابر قوانین، درخواست بازدید از یك سایت نظامی روند و زمانبندی خاصی را می طلبد.

پس از این سفر بازرسان آژانس در اول و دوم اسفند(20 و21 فوریه) در بازدیدی دیگر وارد تهران شدند. سرپرستی تیم 5 نفره آژانس در این مذاكرات را نیز هرمن ناكاترس معاون امور پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی بر عهده داشته است.

ناكارتس رییس تیم بازرسان آژانس در سفر به ایران پس از مذاكرات دور دوم در بازگشت به وین گفت: 'همچنان كارهایی هست كه باید انجام شود'. وی درباره نتایج مذاكرات خود در تهران صرفا به این جمله اكتفا كرد: 'ماموریت خوب بود'.

یوكیا آمانو مدیر كل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پنجم اسفند ماه 90 (24 فوریه 2012) پس از پایان دو دوره دیدار بازرسان آژانس از ایران، گزارشی را منتشر كرد كه در آن از عدم امكان بازرسان برای بازدید از 'سایت نظامی پارچین' انتقاد شده بود. آمانو دبیركل آژانس در این گزارش گفت: 'ناامیدكننده است كه ایران تقاضای ما برای بازدید از پارچین را نپذیرفت. ما با روحیه‌ای سازنده وارد عمل شدیم، ولی هیچ توافقی نشد'.

همزمان با این اظهارات نمایندگان ایران در 16 اسفند 90 موافقت خود را برای دیدار بازرسان آژانس از پارچین اعلام كردند. دفتر نمایندگی ایران در آژانس با اشاره به برگزاری سه ملاقات در وین برای تسهیل دو دور مذاكرات در تهران، اعلام كرد: توافق شده بود تقاضای دسترسی به پارچین تا نشست شورای حكام در مارس به تعویق بیفتد.

نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در وین در بیانیه ای اعلام كرد: باتوجه به این واقعیت كه پارچین یك سایت نظامی است، دسترسی به سایت یك فرآیند زمانبر است و به طور مكرر نمی توان اجازه داد، اما متعاقبا یك بار دیگر اجازه دسترسی داده خواهد شد.

در ادامه بیانیه علی اصغر سلطانیه آمده است كه به رغم توافقی كه در وین شد و حتی بر خلاف متن بیانیه آژانس، تیم آژانس اتمی براساس دستور مدیركل خواستار دسترسی به پارچین شد. همزمان در رویدادی دیگر، یوكیا آمانو با این ادعا كه 'فعالیت هایی' در پارچین در حال انجام است، گفت: 'بهتر است آژانس بین المللی انرژی اتمی هرچه سریع تر از این سایت دیدن كند.'

در راستای این سخن آمانو، رسانه های وابسته به غرب و تحلیلگرانشان در اقدامی هماهنگ و مغرضانه برای نادیده انگاشتن و تخریب حسن نیت ایران در مناسباتش با آژانس، مدعی شدند كه ایران سایت پارچین را پاكسازی كرده است. ناگفته پیداست كه آثار آلودگی رادیواكتیو تا میلیون ها سال باقی می ماند و قابل پاك كردن نیست.

جرقه این اقدام ازسوی خبرگزاری رویترز در گزارشی پس از اظهارات آمانو و در خواست وی برای بازدید هرچه زودتر از پارچین زده شد. رویترز گزارش داد: 'وی (آمانو) اشاره ای نكرد كه چه اتفاقی ممكن است در حال رخ دادن در پارچین باشد و نگفت كه آیا این می تواند تلاشی برای پنهان كردن شواهدی در آستانه بازدید آژانس باشد یا خیر.'

پس از آن چند خبرگزاری غربی دیگر ازجمله بی بی سی و صدای آمریكا مدعی شدند كه برخی تصاویر ماهواره ای حاكی از تحركاتی در سایت پارچین است و این تحركات را نشانه تلاش ایران برای پاكسازی این سایت دانستند. گفتنی است اینگونه اقدامات ازسوی رسانه های غربی تازگی ندارد و این رسانه ها كاری به غیر از هجمه خبری علیه برنامه هسته ای ایران و جلوگیری از هرگونه پیشرفت گفتگوها در این رابطه ندارند.

**روند مناسبات ایران و گروه 1+5 در سال 90

---------------------------------------------------

گروه 1+5 متشكل از شش كشور آمریكا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان در سال 2006 به منظور انجام مذاكرات هسته ای با كشورمان تشكیل شد. ایران و گروه 1+5 تاكنون و در جریان مذاكراتشان فراز و نشیب های بسیاری را تجربه كرده اند، به طور كلی گفتگوها میان ایران و گروه 1+5 در غالب چهار دوره صورت گرفته است كه این دوره ها عبارتند از: مذاكرات ژنو 1 در سال 1387، ژنو 2 در سال 1388، ژنو 3 درسال 1389 و مذاكرات استانبول در بهمن ماه 1389.

از آخرین دور مذاكرات رسمی ایران و گروه 1+5 تاكنون روند مذاكرات متوقف شده است، اما جمهوری اسلامی ایران در سال 1390 آمادگی خود را برای ادامه مذاكره با 1+5 اعلام كرد كه این نیز نشانه ای دیگر از تمایل ایران برای حل مسالمت آمیز چالش های ایجاد شده بر سر برنامه هسته ای خود با غرب است. البته دولتمردان ایرانی و مذاكره كنندگان ارشد ایران با گروه 1+5 ضمن اعلام آمادگی ایران برای ازسرگیری گفتگوها همواره تاكید دارند كه تنها در فضایی برابر و به دور از فشارهای بین المللی حاضر به انجام گفتگو با گروه 1+5 هستند و بارها خاطر نشان كرده اند كه حقوق ملت ایران در این مذاكرات قابل بحث نیست.

ازجمله رویدادهای قابل ذكر در مناسبات ایران و 1+5 می توان از اعلام آمادگی دكتر صالحی وزیر خارجه كشورمان در 10 دی ماه 90 برای ادامه مذاكرات با 1+5 نام برد. در همین حال گروه 1+5 نیز آمادگی خود را برای ازسرگیری گفتگوها اعلام و در پی آن در 26 بهمن ماه سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه ای برای كاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آمادگی تهران را برای ادامه مذاكرات اعلام كرد. دبیر شورای امنیت ملی ایران طی نامه‌ای به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار گفتگوهای گام به گام برای حل موضوع هسته‌ای با رویكرد سازنده و مثبت شد.

پس از آن در 16 اسفند ماه 90 كاترین اشتون به نامه جلیلی پاسخ داد. وی در این نامه موافقت گروه 1+5 برای انجام دور تازه ای از مذاكرات هسته ای با ایران را اعلام كرد. اشتون خواستار آغاز مذاكرات ایران و 1+5 در 'كوتاه ترین زمان ممكن' شد.

سرانجام در 24 اسفند 90 سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به كا‌ترین اشتون، درخواست كرد كه زمان و مكان برای گفت‌و‌گوهای ایران و 1+5 مشخص شده و دنبال شود.

سعید جلیلی در این نامه نیز بار دیگر بر لزوم انجام گفت‌و‌گوهای 'سازنده، جدی و بدون پیش شرط با هدف تحقق همكاری‌های پایدار' تاكید كرده است. در پنج ماه گذشته فشارهای اقتصادی و تحریم‌های یكجانبه ازسوی آمریكا و اتحادیه اروپا علیه ایران شدت گرفته و رژیم صهیونیستی نیز در این میان از لزوم برخورد نظامی با ایران سخن گفته است.

در همین حال و به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از روزنامه روسی 'كامرسانت'، همزمان آمریكا به روسیه پیام داده كه به ایران بگوید 'این گفت‌و‌گو‌ها، آخرین شانس' است.

این روزنامه نوشته است كه هیلاری كلینتون، وزیر خارجه آمریكا در دیدار با سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته به ایران بگویید گفت‌و‌گوهایی كه قرار است با 1+5 برگزار شود، آخرین شانس برای حل این بحران از راه غیرنظامی خواهد بود.

اینگونه اقدامات ازسوی آمریكا و همپیمانانش ازجمله رژیم صهیونیستی در آستانه مذاكرات 1+5 نشان می دهد كه آنها می كوشند در میدان مذاكرات ایران و گروه 1+5 یكه تازی كند و از هم اكنون كار شكنی را آغاز كرده اند، اما جمهوری اسلامی ایران تاكنون با دیپلماسی آگاهانه و به دور از تاثیرپذیری از اینگونه تهدیدها ازسوی آمریكا و متحدانش به حفظ حقوق حقه ملت ایران در مذاكرات پرداخته و تسلیم زورگویی های كشورهای غربی نشده است.

گفتنی است كه براساس گزارش ها ایران اعلام كرده است كه ترجیح می‌دهد این بار نیز تركیه میزبان گفت‌و‌گو‌ها باشد. جزییات دقیق‌تری در مورد زمان گفت‌و‌گو‌ها اعلام نشده، اما ممكن است ماه آینده میلادی، برگزار شود.

**تحریم های یكجانبه غربی علیه ایران

-------------------------------------------

در سالی كه گذشت شاهد تحریم های یكجانبه كشورهای غربی علیه ایران بودیم. تحریم‌های جدید غرب علیه ایران در سال 90 به دنبال گزارش 8 آبان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مدیریت یوكیا آمانو، كه همراه با ادعاهایی در خصوص جنبه‌های احتمالی تلاش ایران برای ساخت تسلیحات هسته‌ای بود، اوج گرفت. در این راستا توافق‌های جدیدی بین غرب و آمریكا در خصوص تحریم علیه نظام بانكی، صنایع پتروشیمی، نفت و گاز ایران صورت گرفت.

به دنبال آن، وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره اعمال تحریم‌هایی علیه بخش مالی و نفتی ایران ازجمله انسداد دارایی‌های بانك مركزی ایران، ممنوعیت فروش الماس، طلا و دیگر فلزهای قیمتی و همچنین توقف واردات نفت ایران توسط كشورهای عضو این اتحادیه به توافق رسیدند. سرانجام اتحادیه اروپا در سوم بهمن ماه 90 نفت ایران را تحریم كرد.

در سال 90 انگلیس نیز به بهانه جلوگیری از توسعه احتمالی برنامه اتمی ایران كلیه تبادلات مالی خود را با همه بانك‌های ایران از جمله بانك مركزی ایران به طور كامل قطع كرد.

در 2 آذر ماه (30 نوامبر 2011) سنای آمریكا در جهت افزایش فشار و تحریم‌های بیش‌تر بر ایران، برای اولین بار، متمی را در چارچوب لایحه بودجه نظامی ایالات متحده آمریكا با هدف تحریم بانك مركزی ایران و خریداران نفت این كشور، به تصویب رساند. سرانجام در 11 دی ماه آمریكا بانك مركزی ایران را نیز به طور رسمی تحریم كرد.

همچنین فرانسه از محدودیت‌های جدید علیه نظام بانكی و صنایع انرژی ایران اسقبال كرد. در همین حال سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در یك كنفرانس مطبوعاتی در 28 دی ماه اعلام كرد: 'مسكو با تحریم های یكجانبه آمریكا و اتحادیه اروپا علیه ایران مخالف است و آن را مانع ازسرگیری مذاكرات این كشور و گروه 1+5 می داند'.

لاوروف گفت: طرفدار تحریم های یكجانبه علیه ایران نیستیم. معتقدیم این اقدامات هیچ وجه مشتركی با نظام منع گسترش سلاح هسته ای ندارد.

سرگی ریابكوف معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز در 8 بهمن ماه 90 بار دیگر به اعضای غربی گروه 1+5 در باره اعمال تحریم ضد تهران هشدار داد و گفت: 'تحریم های یك جانبه ضد ایران به بن بست خواهد رسید.'

اما در تازه ترین اقدام، دو تن از قانونگذاران كنگره آمریكا پیش نویس لایحه‌ تحریم‌های جدیدی را علیه تمام بانك‌های ایران و همچنین موسساتی كه در تبادلات غیرنفتی با ایران همكاری دارند را پیشنهاد كردند.

اما بنابر نظر بسیاری از كارشناسان داخلی و خارجی تحریم های صورت گرفته و تلاش غرب برای تحت فشار قرار دادن ایران تاكنون بی نتیجه بوده است. بالا رفتن قیمت نفت در نتیجه این تحریم ها از مواردی است كه به اقتصاد غرب بویژه كشورهای اروپایی در بحران اقنصادی ایجاد شده در این كشورها ضربه وارد ساخته است.

**سخن آخر

--------------

غرب و به ویژه آمریكا طی سال گذشته كوشیدند در مذاكرات هسته ای ایران را به پذیرش خواسته های خود در این خصوص وادار سازند. در نهایت با اعمال تحریم ها سعی كردند كه به اقتصاد ایران ضربه وارد سازند، اما شواهد حاكی از سرخوردگی و انفعال آنها در مقابل سیاست پویای ایران در جریان مذاكرات هسته ای می باشد. رشد اقتصادی بالای ایران و قیمت های رو به فزونی نفت خام نشانه هایی روشن بر ناكارآمدی سیاست های مذكور است و همین عوامل مخالفت های داخلی با اقدامات غرب را باعث شده است.

پژوهش**م.الف**9123



:: برچسب‌ها: باند ,
:: بازدید از این مطلب : 168
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : gogos

به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری محلی ، سازمان زمین شناسی (زلزله نگاری) پاكستان قدرت این زمین لرزہ را پنج و سه دھم ریشتر و مدت آن را 10 ثانیه اعلام كرد.

تاكنون گزارشی دربارہ آسیب و خسارات واردہ از این زلزله ارائه نشدہ است، با این وجود منابع خبری محلی اعلام كردند: این زمین لرزہ خسارات مالی و تلفات جانی به همراہ نداشته است.

به گفته مسوولان دفتر آمار زلزله نگاری پاكستان، لرزش های این زمین لرزه در بخش ھایی از مناطق پیشاور مركز ایالت خیبر پختونخوا، مالاكند، سوات، منطقه دیر پایین، ابیت آباد، مانسھرہ در شمال غربی پاكستان و شھر اسلام آباد مشهود بوده است.

آساق ** 1095



:: برچسب‌ها: جدید , زنده , حیوانات ,
:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : شنبه 12 فروردين 1391 | نظرات ()